Kaapverdië
Kaapverdië

Geregeld tot in de puntjes

Of je nu naar Kaapverdië gaat vanwege de cultuur, de natuur, om te relaxen, te wandelen of om een beetje van alles te ervaren, met een rondreis kan het allemaal. Heb je al een goed idee van wat je graag wilt? Onze Kaapverdië kenners, helpen je graag de beste combinatie en de meest logische route in elkaar te puzzelen. Wil je het nog eenvoudiger? Kijk dan bij onze flexibele Kaapverdië rondreizen, die kun je online boeken of aanpassen. Bel, mail of app gerust. Onze Kaapverdië reisadviseurs Natasja, Nina, Tjennie en Bia helpen je graag op weg.

Onze Kaapverdië rondreizen (eilandhoppen)

  • Geen groepsreis, op pad met jullie eigen reisgezelschap
  • Authentiek & kleinschalig
  • Verschillende bijzondere plekken

Met eilandhoppen ervaar je de verschillen tussen de eilanden

Rondreis Kaapverdië? Wij helpen je op weg

Gratis eilanden gids Elk eiland heeft zijn eigen unieke karakter Download gratis eilandengids
Foto impressie van de eilanden Bekijk een fotoimpressie van elk eiland Bekijk de fotoimpressie
Eilandmuziek van Kaapverdië Muziek van elk Kaapverdische eiland Beluister de Spotify playlist

De reiservaring die bij jou past. Enkele van onze mogelijkheden

Ontdek de binnenlanden van Santiago

In de binnenlanden van Santiago ervaar je hoe het is om tussen de traditionele leefwijze en cultuur van Kaapverdië te verblijven. Geitjes, ecologische landbouw en een historie die meer dan 500 jaar terug gaat. Bezoek de oudste BaoBab in de binnenlanden. De rumstokerijen opgestookt met suikerriet. Santiago is het grootste eiland en je kunt hier prima een week of langer verblijven.

Beach & relax

Wat denk je van een bezoek aan Tarrafal op loopafstand van de vissersbootjes en het schitterende strand? ‘s avonds kun je rondlopen langs de boulevard. Kleine barretjes, live muziek en restaurantjes en voeten in het zand. Doorgaans is een dag of 3 tot 5 in Santa Maria een goede tijd. Langer kan, maar dan 

Verblijf in een Safaritent

Wat denk je van een verblijf in de natuur? Op 200 meter van een piepklein dorpje, kijk je in deze tent uit op een schitterende vallei. HomeStay want je verblijft bij een kleine B&B waar je ook kunt mee-eten. Vers eten van het land en bereid met liefde. Toch heb je jouw vrijheid en ruimte. Authentiek,en kleinschalig. Wij co financierden de bouw van deze ecologische accommodatie in begin 2019 en kennen de eigenaars goed. 

Rondreis op maat Bekijk alle rondreizen
4.8 /5
Google Reviews

Gebaseerd op 28 reviews

Alle mogelijkheden en wensen kunnen worden besproken.

Heel persoonlijk en warm contact waarbij alle mogelijkheden en wensen kunnen worden besproken. We hebben een heel mooie rondreis gemaakt.

Danielle van der Kaay
Ik heb de Casa als een thuis ervaren

Ik heb Casa Tambor echt als een thuis ervaren.

Bea Schermerhorn
Fantastische reis!

Wat een fantastische reis naar Kaapverdië. Vier eilanden combineren was een super formule! Ieder eiland met zijn eigen smaak, wat een leuke ontdekking

Familie Rensen
De organisatie werkt alleen met kleine lokale ondernemers

Niet onbelangrijk vind ik dat deze reisorganisatie alleen werkt met kleine locale ondernemers waardoor de mensen er zelf ook profijt van hebben.

Jacqueline du Prie
Hele mooie reis gemaakt

Hele mooie reis gemaakt en heel goed en persoonlijk contact met het reisbureau, Joshua en Bart-Jan.

Tanja Hoffman
Eilandhoppen naar 4 eilanden met ons gezin | zomer 2018

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Relaxte mensen, heerlijk weer, schattige strandjes, prachtige natuur en hele leuke stadjes. Echt 'Afrika voor beginners'. Het toerisme staat nog in de kinderschoenen en dat maakt het of je een soort 'ontdekkingsreiziger' bent.

Willieanne van der Heijden

Rondreizen door ons samengesteld

Overweeg je te gaan eilandhoppen?

Natasja

Sinds 2017 reis ik naar de Kaapverdische eilanden en ik kan je helpen met al je vragen.

  • Ik maak voor jou een persoonlijk reisvoorstel
  • Voorstel daarna aanpassen? Geen probleem
  • Alles in één keer goed geregeld en met garanties geboekt

Ons team

We zijn megatrots op onze lokale teams. Betrouwbaar en bij ons in dienst. Zo is je reis niet alleen onvergetelijk, maar, draag je ook bij aan eerlijke lonen en ontwikkeling van Kaapverdië. Op ons hoofdkantoor vlakbij de Dom in Utrecht werken 8 collega's.Wij hebben 4 lokale medewerkers in en ongeveer 125 lokale partners

Onze andere bestemmingen

Voja travel organiseert naast Kaapverdië nog twee andere bestemmingen. Met Voja travel Pacific, ontdek je schitterende eilandengroeppen Tonga & Fiji, waar je met walvissen kunt zwemmen, verblijft op bounty eilanden. En ook de Azoren. De schitterende Portugese archipel in de Atlantische Oceaan. De Pacific is in de periode juni t/m oktober. En de Azoren vanaf april t/m oktober. Meer weten? Neem contact op.

Zes jaar werelzeilen

Joshua is 24 als hij zijn carrièreplannen als advocaat aan de kant schuift en zijn droom volgt. Hij koopt een zeiljacht; doopt het schip Hope en vaart de wijde wereld in. Op Kaapverdië ontmoet hij Katia. het stel wordt verliefd en werkt een jaar op de eilanden. Hij ontdekt dat 90% van de mensen niet verder dan de 2 resorteilanden komt, terwijl Kaapverdie zo veel meer is. Daarom richtte hij Voja travel op. Hij schreef ook het boek: Op reis met de Hope.

Tips voor eilandhoppen (rondreis) Kaapverdië

Van de Kaapverdische eilanden zijn 9 eilanden bewoond en 7 onbewoond. Dit maakt Kaapverdië een goede plek om te eilandhoppen en een rondreis te maken. De microklimaten op sommige van deze eilanden zorgen dat variatie tussen de bewoonde eilanden groot is; van weidse woestijn, tot groene bergen en stuwmeren. Op de strandstoel van een resort krijg je hier weinig van mee, dus onze eerste tip is om er op uit te gaan. Je kunt bijvoorbeeld het culturele hart bezoeken, het vulkaaneiland, witte zandstranden en de meren in de bergen. Maar waar let je verder op als je gaat eilandhoppen? Vijf tips.

1. Moet ik de eilandhops vooraf regelen?

Ja! Verzeker jezelf er echt 100% van dat je die vooraf hebt geboekt. Ter plaatse zitten ferry en vooral vluchten vaak vol, en dan mis je letterlijk de boot. Als je bij ons boekt, zorgen wij hier tijdig voor. Ook weten wij precies welke verbindingen betrouwbaar en minder betrouwbaar zijn. Zo is de kans op een gemiste aansluiting klein. Helemaal 0 is de kans natuurlijk niet, dus zet je "no stress" pet op. En als je die vergeet? Geen zorgen, in Kaapverdië kun je die op elke straathoek wel kopen. 

2. Welke eilanden raden jullie aan?

Als je voor het eerst naar Kaapverdië gaat is het vooral interessant om een combinatie van eilanden te bezoeken die onderling verschillen. Als je naar Sal en Boa Vista gaat bijvoorbeeld (beide zee en strand) heb je twee keer een vergelijkbare ervaring. Interessanter is bijvoorbeeld de combinatie van het culturele hart (Sao Vicente), het exotisch paradijs (Santo Antao) en zee en strand op het eiland Sal. Een andere interessante combinatie is het gevarieerde Santiago met vulkaaneiland Fogo of het afgelegen Sao Nicolau.

3. Hoe lang op elk eiland?

In onze ervaring is 2 of 3 nachten echt wel het minimum als je naast een indrukwekkende reis ook een beetje relaxt op vakantie wilt. Elk nieuw eiland is even wennen en elke dag je koffer uitpakken is niet ideaal. Maar belangrijker; mocht een vlucht uitvallen, dan tikt je reis  bij een strakke planning om als vallende dominostenen. Dit zijn goede richtlijnen bij een wisselende reisduur:

  • 1 week  maximaal 1 - 2 eilanden
  • 10 dagen maximaal 2 - 3 eilanden
  • 2 weken maximaal 3 - 4 eilanden
  • 3 weken maximaal 5 eilanden

4. Is Kaapverdië arm?

De Kaapverdische eilanden zijn ongeveer even welvarend als Thailand of Marokko. De bijdrage van het toerisme aan de welvaart bleef lang beperkt door het schadelijke all inclusive toerisme. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen dat Kaapverdië meer te bieden heeft en gaan Fair Travel eilandhoppen. Dit bevordert de binnenlandse welvaart wel.

5. Wat is de reistijd tussen de eilanden?

De reistijd tussen de eilanden is gemiddeld 50 minuten. Binnenlandse vluchten zijn minimaal 25 en maximaal 60 minuten. De veerboot is tussen 50 minuten op bepaalde routes en andere routes enkele uren. Wij zorgen dat de maximale duur voor een eilandhop altijd onder een uur ligt.