Kaapverdië
Kaapverdië

São Pedro (Kaapverdië)

Zet de daling in richting het eiland São Vicente en zie hoe de kleurrijke vormen van het kleine vissersdorp São Pedro verschijnen door het vliegtuigraam. Verscholen tussen vulkanisch gesteente ligt de baai met helder zeewater en een goudgeel strand dat schittert in het zonlicht. 

Authentieke strandbaai

We kunnen wel stellen dat dit strand het mooiste is van heel het eiland. Op São Vicente verblijven de meeste reizigers in de stad Mindelo, het culturele hart van Kaapverdië. Als je een dagje wilt genieten en tot rust wilt komen aan het strand dan is São Pedro een goede optie. Met zijn 1.000 inwoners en beperkte toeristische faciliteiten beleef je hier een authentieke ervaring tijdens je vakantie in Kaapverdië. In het dorpje kom je meteen in contact met de lokale bevolking en op het strand krijg je een goede indruk van het leven van de vissers. Meestal zijn er slechts een handvol mensen op het strand, je kunt er dus rustig vertoeven. Zwemmen kan, maar pas op de verraderlijk sterke stroming. 

Windsurfen 

São Pedro ligt beschermd tussen vulkanische rotsen. Hierdoor zijn de windcondities gunstig en is het water vlak met kleine golven. Ideale condities om te windsurfen. Kitesurfen is helaas verboden in verband met de veiligheid van laag overvliegende vliegtuigen. De beste condities voor windsurfen zijn in de wintermaanden wanneer de passaatwind het felst waait. Op het strand is een surfschool om materiaal te huren of lessen te nemen bij een lokale surfinstructeur. Mag het wat rustiger voor jou dan kan je er ook materiaal huren om te snorkelen

Zwemmen met schildpadden

De baai krijgt de laatste jaren meer toeristische belangstelling vanwege de schildpadden die er in groepjes dicht tegen de kust zwemmen. Met een vissersboot ga je vanaf het strand naar de plek waar de schildpadden gevoederd worden. Spring in het turquoise water en kom onderwater oog in oog met een schildpad. Een unieke ervaring tijdens je reis! Let wel, de vissers hebben meestal geen reddingsvesten aan boord. Meegaan is op eigen risico en de tocht is niet aan te raden voor wie niet goed kan zwemmen. 

Hiketocht naar de vuurtoren 

Op het puntje van een rotspiek aan de oceaan ligt de farol (vuurtoren) Don Amelia op zo’n 3 km van het vissersdorp. De vuurtoren is te bereiken langs een nauw bergweggetje dat over de rotsen slingert. Pas wel op waar je stapt want het pad heeft geen omheining en loopt langs een steile afgrond! De ruïnes van de vuurtoren zijn nog te bezichtigen en de uitzichten over de oceaan zijn er prachtig.

Hoe bereik je Sao Pedro? 

São Pedro ligt op zo'n 10 km afstand van de culturele stad Mindelo

  • Met een huurwagen. Als je zelf op pad bent is São Pedro een leuke plek om te stoppen. Volg de route naar de luchthaven en rijdt dan nog 5 minuten rechtdoor. Naast het voetbalveld ligt het hoofdplein van het dorp. Neem contact met ons op als je een huurwagen wilt reserveren tijdens je verblijf in São Vicente.
  • Met de taxi. Vanuit Mindelo betaal je een vaste kost van 10 euro voor een enkele rit naar São Pedro. Om terug te keren vraag je in een lokaal tentje om een taxi en de locals sturen meteen een chauffeur jouw kant op.
  • Met de aluguer/collectiv (openbaar vervoer). In Mindelo, op Praça Estrela stoppen allemaal minibusjes die naar de verschillende vissersdorpen gaan op het eiland. Roep gewoon de naam Sao Pedro en de locals vertellen je welke bus de juiste is. Voor een ritje betaal je per persoon CVE 150 (€1,50).