São Vicente

São Vicente draait vooral om Mindelo, de culturele hoofdstad van de Kaapverdische eilanden
 

Je kunt hier slenteren door de charmante klinkerstraatjes met koloniale huizen en impressies van de Kaapverdische cultuur. Je kunt genieten van de markt, live muziek, cafe’s en een variatie goede restaurants. Mindelo heeft moderne, luxe clubs waar tot  de vroege uurtjes gedanst wordt. “Caravella” is de bekendste.

Grote evenementen zijn Carnaval, het Baia das Gatas festival en nieuwjaar maar je kunt altijd terecht voor een avondje uit.  São Vicente biedt verschillende mooie stranden, goede duikplekken en enkele leuke dorpjes. Ook vind je er de enige jachthaven . Het beklimmen van de Monte Verde berg is een leuke dagtrip met uitzicht op São Vicente, Santo Antão en Santa Luzia
 

 São Vicente in een notendop:

  • Culturele hoofdstad van Kaapverdië
  • Toerisme ontwikkeld maar geen massatoerisme
  • Bekend om de restaurants, cafe’s, muzikanten en danseressen
  • Je vindt er het beste nachtleven en clubs in Kaapverdië
  • Het gezellig stadsstrand in Mindelo is op loopafstand (Lazinha)
  • Verder vind je er verschillende rustige stranden buiten Mindelo
  • Tips: Monte Verde, zeilen, duiken, bezoeken kleine dorpjes, carnaval, avondje stappen, live muziek avond.

 

Als je de muziek, dans en de cultuur van Kaapverdië wilt ervaren is Mindelo op het eiland São Vicente dé plek om naartoe te gaan. Maar São Vicente is ook een goed eiland voor zeilen (de enige marina van het land vind je hier), kite surfen, duiken en big game fishing. In dit artikel vind je sfeerimpressies vanMindelo, muziek, video en data van evenementen met tips voor een reis naar de culturele hoofdstad van Kaap Verdië.


 


 


 

Timing is belangrijk

De mensen in Mindelo léven voor festivals en festiviteiten en er wordt tussen de evenementen door gespaard tot het volgende evenement begint. Als je één van de grotere culturele evenementen wilt meemaken of een paar “gewone” evenementen betekent het dat de timing belangrijk is. Als je vlak na een groot evenement komt is het geld letterlijk op en zijn mensen aan het sparen. Mindelo is in die tijden een stad waar minder te beleven is.
 

Enkele grotere festiviteiten en evenementen 

 

Kerst en Oud & Nieuw
Tijd vol feesten en evenementen. Oud en nieuw is een enorm feest met diverse clubs waar je vanaf circa 50 euro onbeperkt kunt eten en drinken.

Carnaval
Carnavalsvoorbereidingen lopen het hele jaar door. Ongeveer twee weken na oud en nieuw zijn er elke zaterdag en zondag oefencompetities en spontane caranavalsoptochten in de straten. Wil je voor het echte carnavalsfeest komen; dat begint  een week voor de carnavalsdatum,

  • Carnaval 2015 – 15 februari
  • Carnaval 2016 – 7 februari
  • Carnaval 2017 – 26 februari

 

Mandinga, vieren Afrikaanse voorouders – elke zondag vanaf Januari spontaan op straat
 

Maart – juni
Qua culturele activiteiten is het rustiger in Mindelo in deze periode. De discotheken komen pas enkele weken na carnaval weer op gang. Je kunt er nog altijd goed terecht voor feestjes, uitgaan en evenementen maar er zijn geen hele  grote evenementen. Deze periode is overigens perfect voor big game vissen.
 

Juni
Santo Antão en Soa João feesten op 13 juni en 24 juni. Veel eten, muziek, dans en gezelligheid vormen de kern van de gemoedelijke viering. Absolute aanrader. Ook beginnen in deze periode de zomervoorbereidingen op gang te komen. Misschien wat vreemd voor een land waar het altijd boven de 20 graden is maar de zomer wordt groots gevierd in de kaap verden
 

Juli, Augustus, September 
Het is zomer! Veel migranten keren terug naar huis, mensen zijn uitgelaten en het stadsstrand is overvol. In Mindelo kun je terecht voor diverse muziekvoorstellingen, live muziek in de restaurants, dagelijkse poolparties bij Ponto de Agua en optredens in de clubs. Begin augustus is er bovendien het gratis drie daagse Bahia das Gatas festival met lokale, Braziliaanse en Portugese muzikanten. Het hele eiland loopt uit voor dit swingende non stop feest.
 

Oktober en november
Relatief rustige maanden. Niettemin gezellig maar iets minder culturele activiteiten in opmars naar de feestmaand van december.
 

Carnaval in Kaapverdië

Menu