Kaapverdië
Kaapverdië

Tarrafal (Kaapverdië)

Tarrafal (Kaapverdië)

Best bewaarde publieke geheim

Tijdens je bezoek aan Santiago is een bezoek aan het gezellige strand van Tarrafal niet te missen. Het vissersdorp ligt in een natuurlijke baai aan een wit zandstrand met helder azuurblauw water. Het strand ligt verscholen achter wuivende palmbomen die zorgen voor een tropische sfeer. De inwoners beschrijven Tarrafal wel eens als “het best bewaarde publieke geheim van Kaapverdië”.

Gezellig maar niet te druk

Tarrafal is populair bij Kaapverdianen vanwege de schoonheid, maar kent een bescheiden aantal toeristen. In de weekenden kan het gezellig druk zijn als mensen uit de hoofdstad Praia hier een dagje spenderen op het strand. Het is een van de vele pareltjes op Santiago, het grootste eiland met de meeste diversiteit in natuur, cultuur en geschiedenis.

Santiago – het veelzijdige eiland

Het Kaapverdische eiland met de grootste diversiteit is Santiago. In tegenstelling tot de vlakke woestijneilanden Sal en Boa Vista vind je er bergen, tropische valleien, strandbaaien en 7 irrigatiemeren. Snuif er de Portugees-Afrikaanse cultuur op in de hoofdstad Praia, leer bij over de geschiedenis in het vissersdorp Cidade Velha, wandel in de vallei van de duizend palmbomen en beleef een schitterend avontuur op een van de hikeroutes in de bergen. En sluit je rondreis af op het strand van Tarrafal! Lees meer over de verschillende Kaapverdische eilanden.