Menu
Contact

Tarrafal

Best bewaarde publieke geheim

Elke keer dat we op Santiago zijn, gaan we minstens één middag strandhangen op Tarrafal. Het witte zandstrand met helder azuurblauw water, ligt in een natuurlijke baai die het een verborgen en tropische sfeer geeft. Afgelopen mei (2017) kwamen we hier weer. Etienne, onze vriend en gids, beschreef Tarrafal als “het best bewaarde publieke geheim van Kaapverdië”.

Gezellig maar niet te druk

Tarrafal is populair bij Kaapverdianen vanwege de schoonheid, maar bescheiden aantal toeristen. In de weekenden kan het gezellig druk zijn als mensen uit Praia hier een dagje uit gaan. Het is een van de vele pareltjes op Santiago, het grootste eiland met de meeste diversiteit in natuur, cultuur en geschiedenis.

Santiago – het veelzijdige eiland

In tegenstelling tot de vlakke woestijneilanden Sal en Boa Vista heeft Santiago bergen, tropische landschappen en inmiddels 7 irrigatiemeren. Het is het meest veelzijdige eiland. Geschiedenis vind je in Cidade Velha, schoonheid in de ‘Vallei van de duizend palmbomen’ en avontuur op de prachtige hikeroutes over bergen en valleien.