Santa Luzia – het onbewoonde eiland

Santa Luzia is een onbewoond eiland, onderdeel van de gemeente São Vicente en ligt op ongeveer 5 uur varen van Mindelo (São Vicente). Omdat Santa Luzia onbewoond is, zijn er geen ferry verbindingen. Het eiland is één van mijn favoriete eilanden. Als je het eiland wilt bezoeken is de enige manier om dat te doen door een boot te huren (eventueel met schipper). SailCapeVerde verhuurt een luxe jacht, (altijd met schipper) en kan geboekt worden per dag(en). Als je met een groepje boekt spreid je de kosten. Je kunt er ook voor kiezen om het eiland op te nemen in een weektocht zeilen rond de Kaapverdische eilanden.
 

LET OP: Sommige lokale vissers bieden aan passagiers te brengen en doen dit ook. Ik raad dit ten zeerste af. Vissers hebben vaak gammele bootjes en géén veiligheidsmiddelen aan boord. Hoewel je vanaf São Vicente Santa Luzia kunt zien, is 15 kilometer zwemmen voor de meeste mensen te veel (!). Wat je wel kunt doen is één van de big game fishing boten charteren vanuit Mindelo.
 

Eenmaal op St. Luzia kun je zwemmen, wandelen, vissen en genieten van het leven op een onbewoond eiland. Pure rust. Onderstaand een sfeerimpressie.

Lees over São Vicente
 


 


 


 


 


 

Lees over São Vicente
 

Menu