Santa Maria Kaapverdië

Alles over dé badplaats op Sal

Santa Maria in vogelvlucht

Helemaal in het zuiden van Sal vind je Santa Maria. Dit is een klein toeristisch dorpje aan de kust, omringd door zandstranden. Je vindt er live muziek, veel strandrestaurants en barretjes, klein clubs, gezelligheid en een aanstekelijke no-stress sfeer.

Houd er wel rekening mee dat veel prijzen op Europees prijsniveau of hoger liggen en gemiddeld 2 -3 keer hoger liggen dan in de rest van Kaapverdië.

 

 

 

 

Wat kun je doen in Santa Maria?

Santa Maria is dé badplaats van het eiland en de plek waar de meeste toeristen verblijven die niet in de afgelegen all-inclusive resorts verblijven. Vanaf Santa Maria kun je alles regelen wat je kunt doen op het eiland.

Wil je actief zijn op het water, dan kun je vanaf hier een dagje gaan zeilen, een snorkel- op duiktrip boeken, leren wind 0f (kite)surfen bij één van de vele surfscholen of gaan Suppen.

Zie je liever meer van het eiland, dan kun je ook een auto, quad of buggy huren en richting de zoutvelden of het verlaten landschap in het noorden rijden. Het Blauwe Oog of Shark Bay (waar je in het water tussen haaien kunt staan) zijn dan leuke plekken om te stoppen.

Wat kun je in Santa Maria zien?

In de loop van de ochtend komen de vissers terug van zee om hun vangst van de dag op de pier te hijsen en direct te verkopen. Het is de eerste indruk die je waarschijnlijk krijgt van het echte Kaapverdië. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat Santa Maria ook vrij toeristisch en weinig authentiek is.

Voor een authentieke ervaring kun je beter naar een van de andere eilanden, maar dat neemt niet weg dat de zandstranden geliefd zijn en een eigen relaxte sfeer hebben. Heerlijk voor een paar dagen, of misschien wel een weekje of als onderdeel van eilandhop vakantie.