Kaapverdië
Kaapverdië

Maio

Witte zandstranden

Activiteiten

  • Het eiland is klein en makkelijke te verkennen per fiets. Het kan alleen even zoeken zijn naar een fiets.
  • Bezoek een broedplaats van de Carreta Carreta Schildpadden (juni-november)
  • Relax… lees een boek en ontspan

Bezienswaardigheden

  • De lange witte zandstranden van Bitcheroga, Praia Ponta Preta, en Santana Beach
  • Kleinschalig & ontspannen sfeer
  • Grootste zoutmeer van Kaapverdië (Salina do Porto Ingles). Dit natuurgebied wordt omgeven door duinen en woestijnvlaktes en verzamelplaats diverse exotische vogel
  • Nabij het kleine dorpje Morro vind je oude rotspartijen en een traditionele pottenbakkerij

Maio in het kort

Maio is een eiland waar je kunt genieten van de zon en witte zandstranden, maar vooral een eiland van rust en het relaxte leven. Als je je nergens druk over wilt maken, dan zit je hier goed, want er is ook niet veel om je druk over te kúnnen maken. Het is een plek zonder grote bezienswaardigheden. Reizigers die goede ervaringen hebben met dit eiland, roemen vooral de rust en ongedwongen sfeer die ze hier ervaren.

Het kleine, vlakke eiland heeft een mooie kustlijn, met lange stranden en een ‘kijkt-lekker-weg’-turquoise zee. Het eiland heeft slechts een paar dorpjes en verkeer rijdt er nauwelijks. Maio is geen toeristisch eiland, waardoor je echt de authentieke leefstijl van de Kaapverdianen kunt ervaren.

Accommodaties en hotels op Maio

Voor je verblijf kun je onder meer terecht in één van de eenvoudige pensions, hotelletjes of privéhuizen in het hoofdstadje Vila de Maio, het hoofdstadje van Maio met een stijlvol centrum, een 18e eeuws fort en wat eenvoudige restaurants.

Vervoer van, naar en op Maio

Voor vervoer naar Maio raden we aan vanaf Praia (Santiago) te vliegen. Deze vluchten zijn slechts enkele keren per week. De landingsbaan ligt zo’n beetje in je achtertuin als je in Vila de Maio verblijft, dus dat is handig.

Maio is ook een prima eiland om met een huurfiets te verkennen. Daarnaast rijden er taxi’s.

Wat is er verder te doen op Maio

Niet veel. Dus telefoon uit en gewoon lekker hangen in de zon. Geniet van de zee en de rustige, ongedwongen sfeer.