Duiken in Kaapverdië vanaf Sao Vicente

Duiken vanaf Sao Vicente

Grote rays, schildpadden en walvishaaien

Wil je duiken in Kaapverdië, dan kun je vanuit Mindelo makkelijk een duiktrip organiseren. De stad heeft twee duikscholen, waarvan één ook een locatie heeft in Sao Pedro (westkust). Vanaf Sao Vicente kun je heel het jaar door goed duiken. En daarvoor hoef je niet ver uit de kust te gaan. Vanaf de haven in Mindelo zie je de rots, en populaire duik- en snorkelplek, Ilhéu dos Pássaros liggen. Regelmatig nemen de duikscholen daar ook mensen mee naartoe die graag snorkelen.

Afhankelijk van de duiklocatie is het 10 tot 20 minuten varen naar één van de vele duiklocaties. Voor alle weerscondities hebben ze geschikte duiklocaties, voornamelijk aan de noord- en westkust. Tussen januari en juni waait het dagelijks flink en is de zee vaak wat ruwer en kouder (21 graden). Doorgaans wordt dan in de ochtend gedoken, omdat de zee dan het rustigst is.

Vanaf juli tot en met december gaat de wind liggen, komt de stroming vanuit het zuiden, stijgt de watertemperatuur naar 25 graden en wordt de zee kalmer. Zoals overal op Kaapverdië vaar je met een zodiac (rubberen speedboot) naar de duiklocatie.

Onder water kun je van alles tegen komen: Manta roggen, kogelvissen, barracuda’s, zwartvin- en verpleegsterhaaien (niet gevaarlijk maar wel tot 3 meter lang), schildpadden (vooral vanaf Sao Pedro), walvishaaien (april of september tot november), trompetvis, murenen (aal), kreeften, vliegende knorhanen en ga zo maar even door.

Wil je graag nog meer duiken? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden om te duiken vanaf Santo Antao, Santiago, Sal, Boa Vista of Maio.