Duiken in Kaapverdië vanaf Santo Antao

Duiken in Kaapverdië vanaf Santo Antao

Duiken in Kaapverdië vanaf Santo Antao

Vanaf Santo Antao is de makkelijkste optie om te duiken vanuit Porto Novo, de plek waar de veerboot arriveert en vertrekt. Op je dag van vertrek kun je bijvoorbeeld in de ochtend duiken en daarna de veerboot pakken. Vanaf Porto Novo wordt heel het jaar gedoken, naar veelbelovende plekken als Wish you were here, Atlantis Palace en Gates of Eden. Het onderwaterleven is te vergelijken met het duiken vanaf Sao Vicente, met veel vissoorten, verschillende soorten schildpadden, manta roggen en zwartrifhaaien.

 

Een verschil met Sao Vicente is wel dat hier een stuk minder gevist wordt en lokale vissers op een primitieve en kleinschalige manier vissen. Zo kan het zomaar zijn dat je gaat duiken op 20 meter van een bootje met twee vissers, waarvan er één zelfs niet eens aan vissen toekomt omdat hij met een emmer water uit de boot aan het scheppen is.

 

De andere optie is om te duiken vanaf Tarrafal (niet te verwarren met het duiken vanaf het Tarrafal op Santiago). Om in Tarrafal te komen moet je echter naar de westkust over een (grotendeels) onverharde zandweg. Na de wasmachinerit van 2,5 uur (vanaf Porto Novo) mag je vanwege het hoogteverschil niet duiken die dag. Tarrafal heeft een far-far-away gevoel en is sowieso een plek om wat langer te verblijven als je de tijd hebt.

 

Beide duikscholen ontvangen zeer lovende recensies op internet en uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat veel ervaren duikers versteld staan van wat het onderwaterleven bij Santo Antao te bieden heeft. Wil je gaan duiken in Kaapverdië, dan is dit op Santo Antao goed te combineren bij een bezoek aan het indrukwekkende binnenland van het eiland.