Kaapverdië
Kaapverdië

Brava

Het verborgen eiland

Brava in het kort

Brava is een aanrader voor als je van natuur en eenvoud houdt. Én genoeg reistijd hebt om er te komen. Want het vulkanische eiland is slechts een paar keer per week bereikbaar per veerboot vanaf Fogo en daardoor redelijk geïsoleerd. Dit is het kleinste bewoonde eiland (64 km²) van Kaapverdië en wordt nog nauwelijks bezocht door toeristen. En dat merk je. Buiten het personeel bij de accommodaties zijn er maar weinig mensen die een andere taal dan Creools spreken. Hier vind je het authentieke Kaapverdië.

Kustlijn van Brava

 

De plek roept een geïsoleerd gevoel op, want het is een uithoek van de bewoonde wereld zoals wij die kennen. Het eiland is klein, maar heeft een afwisselend landschap met een bergachtige natuur, steile kliffen en één van de mooiste baaien van de Kaapverdische eilanden.

Accommodaties op Brava

Overnachten is mogelijk in één van de kleine pensions en guesthouses in Nova Sintra of Faja d’ Agua. Een andere mogelijkheid is te verblijven in één van de huisjes die worden verhuurd door Nederlanders die er wonen.

Eenvoudige accommodatie op Brava

Vervoer naar en op Brava

Brava heeft geen eigen vliegveld, dus de enige manier om er te komen is per veerboot naar Furna vanuit het nabijgelegen eiland Fogo (reistijd minder dan een uur). Op het eiland is er openbaar vervoer in de vorm van vrachtwagens (carrinhos) die als aluguer (taxi) dienst doen en je op de plek van bestemming kunnen brengen. Roep iets dat op ‘parra’ lijkt, als je al eerder genoeg hebt van het ritje en eruit wilt.

Wat kun je doen op Brava?

Niet veel, dus ontspan. Geniet van de eenvoud van het bestaan hier, een goed boek of het wandelen door de natuur en kom heerlijk tot rust.

Activiteiten

  • Wandel van Nova Sintra naar Faja d'Agua (of andersom) en geniet van struiken, bomen, planten en bloemen die na een regenval tot bloei komen
  • Bezoek één van de mooiste baaien van Kaapverdië in Faja d'Agua. Loop nog een kilometer zuidwaarts en zwem in het natuurlijk gevormde zwembad terwijl je geniet van het uitzicht over de rest van de baai.
  • Zwem bij het enige (zwarte) zandstrand van Brava bij Baia do Porteto

Bezienswaardigheden

  • Authentieke Kaapverdische sfeer met slechts een handvol pittoreske dorpjes
  • Rijk aan flora en fauna (bloemeneiland), vooral tussen oktober tot februari
  • Stap 30 jaar terug in de tijd en geniet van de rust en eenvoud van het leven hier