Boa Vista – witte stranden, weidse woestijn

Boa Vista is in toeristisch opzicht vergelijkbaar met Sal. Het is ook een woestijneiland, maar het is aanzienlijk groter dan Sal. Boa Vista betekent “mooi uitzicht”. Je vindt er weidse lege woestijnvlaktes, brede stranden en een meer authentieke sfeer. Dit maakt Boa Vista tot een geduchte tegenstrever van Sal.
 

Hoewel Boa Vista samen met Sal tot de twee toeristische eilanden behoort, zijn er iets minder hotels en restaurants. Er is net iets minder te doen. Daar staat tegenover dat het snorkelen hier beter is dan in Sal en er zijn wat leuke kleine onbewoonde eilandjes die je kunt bezoeken. Net als in Sal kun je hier jet-ski’s huren, surfen, kitesurfen en windsurfen.
 

Een Quadbike-tour over Boa Vista is zonder overdrijven spectaculair te noemen en een must voor de meer avontuurlijke reiziger. Je pikt langs de verschillende dorpjes op Boa Vista al wat meer op van het echte Kaapverdië. Net als Sal is Boa Vista goedkoper qua vluchten dan andere eilanden, maar vanwege de toeristische aard ter plaatse een stuk duurder. Boa Vista is tijdens een 7 tot 14 daagse trip goed te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld São Vicente, Santo Antão of Santiago.

  • Zustereiland van Sal. Groter, ietsje minder druk, maar nog steeds toeristisch.
  • Prachtige brede stranden en baaien.
  • Weidse woestijn uitzichten.
  • Minder hotels
  • Tips: surfen, kitesurfen, snorkelen, Quad bike tour

 


 


 

Als je voor ontbijt of half pension kiest, kun je ’s avonds de verschillende restaurantjes proberen. Vergeet niet de lokaal gevangen kreeft te proberen, de tonijn-carpaccio of lokale steenoven pizza. Online lijkt het vaak dat een all-inclusive het goedkoopst is. Maar let wel op dat het eten hier vanuit het buitenland wordt aangeleverd (je ervaart dus niet de lokale keuken en de lokale boeren profiteren er niet van). Ook liggen deze all-inclusive resorts vaak ver en geïsoleerd van het gezellige dorpje.
 


 


 

In het noordwesten van het eiland is het hoofddorp Sal Rei. Je vindt er mooie stranden, een gezellig dorpje en erg vriendelijke mensen. In het dorpje zijn ook de meeste hotels te vinden evenals de restaurants en bars. De bio-diversiteit onder water in de baai van Sal Rei maakt het een leuke plek om te snorkelen en te duiken. Het tropische zeeklimaat, de stranden en de bestendige wind maken het bovendien net als Sal een goede plek voor water- en windsport.
 


 

Door het beperkte aantal inwoners is er in Boa Vista weinig te doen qua clubs, live muziek en feesten vergeleken met Santiago en Sao Vicente. Ook is het minder geschikt voor wandelen. Wel zeker aan te bevelen naast watersport of op het strand liggen, is een quadbike-tour of een eilandtour langs enkele interessante plekken. Je kunt bijvoorbeeld naar het brede Santa Mónica strand, het scheepswrak en diverse kerkjes en dorpjes. Huur hiervoor een Quad of een huurauto (4×4).
 


 

Lees over Santiago

Menu