Boa Vista – witte stranden, weidse woestijn

Boa Vista is in toeristisch opzicht vergelijkbaar met Sal. Het is ook een woestijneiland maar het is aanzienlijk groter dan Sal en, aan de naam af te leiden, een stuk mooier. Boa Vista betekent “mooi uitzicht”. Je vindt er weidse lege woestijnvlaktes, brede stranden en een meer authentieke sfeer. Dit maakt Boa Vista tot een geduchte tegenstrever van Sal.
 

Je vindt op Boa Vista minder hotels en restaurants, maar het snorkelen is beter dan in Sal en er zijn wat leuke kleine eilandjes die je kunt bezoeken. Net als in Sal kun je hier jet-ski’s huren, surfen, kite surfen en windsurfen.  Een Quad bike tour over Boa Vista is zonder overdrijven spectaculair te noemen en een absolute must. Je pikt langs de verschillende dorpjes op Boa Vista al wat meer op van het echte  Kaapverdië op maar het eiland is klein en bescheiden. Net als Sal is Boa Vista goedkoper qua vluchten dan andere eilanden maar ter plaatse een stuk duurder. Boa Vista is tijdens een 7 tot 14 daagse trip goed te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Sao Vicente en St. Antao of Santiago. Je kunt dan bijvoorbeeld een week Boa Vista boeken en je terugvlucht een week later plannen (bel je touroperator hiervoor). De trip naar de andere eilanden kun je dan een losse vlucht en hotel boeken.

  • Zustereiland van Sal. Groter, minder toeristisch.
  • Prachtige brede stranden en baaien
  • Weidse woestijn uitzichten
  • Authentieker dan Sal
  • Minder  hotels
  • Tips: surfen, kitesurfen, snorkelen, Quad bike tour

 

Boa Vista is het op twee na grootste eiland van Kaapverdië maar is dun bevolkt. Het eiland doet zijn naam (mooi uitzicht) eer aan met witte duinen, 55 kilometer aan zandstranden en kristalhelder water. In tegenstelling tot de hogere en groene Kaapverdische eilanden, wordt het landschap van Boa Vista gedomineerd door woestijnen. Toch zijn er een paar heuvelketens waarop een beetje groen dapper groeit.
 


 


 

Het eiland Boa vista heeft een van de vijf internationale luchthavens van het land. Overweeg je een reis naar Boa Vista? Vaak zijn pakketreizen het voordeligst. Maar als je meer dan een van de Kaapverdische eilanden wilt zien, kun je beter los een hotel en vlucht boeken.

Als je voor ontbijt of half pension kiest, kun je ’s avonds de verschillende restaurantjes proberen. Vergeet niet de lokaal gevangen kreeft te proberen, de tonijn carpaccio of lokale steenoven pizza. Online vind je vaak dat een all inclusive het goedkoopst is. Let wel op dat het eten hier vanuit het buitenland wordt aangeleverd (geen lokale producten). Ook zijn deze all inclusive resorts ver en geïsoleerd van het gezellige dorpje.
 


 

Doordat het intensieve toerisme het naburige eiland Sal eerder bereikte werd de internationale luchthaven pas geopend in 2007. Investeerders bouwden sindsdien hotels, restaurants en bars in delen van het eiland. Hierdoor is Boa Vista steeds meer een toeristische bestemming geworden naast Sal. Toch is het leven op Boa Vista wat meer authentiek.
 


 

In het noordwesten van het eiland is het hoofddorp Sal Rei. Je vindt er mooie stranden, een gezellig dorpje en erg vriendelijke mensen. In het dorpje zijn ook de meeste hotels te vinden evenals de restaurants en bars. De bio-diversiteit in de baai van Sal Rei maakt het een prachtige plek om te snorkelen en te duiken. Het tropische zeeklimaat, de stranden en de bestendige wind maken het bovendien net als Sal een goede plek voor watersport.
 


 

Door het beperkte aantal inwoners, is er in Boa Vista weinig te doen qua clubs, live muziek en feesten vergeleken met Santiago en Sao Vicente. Ook is het minder geschikt voor wandelen. Wel zeker aan te bevelen naast watersport of op het strand liggen, is een quad bike tour of een eilandtour langs enkele interessante plekken. Je kunt bijvoorbeeld naar het brede Santa Mónica strand, het scheepswrak en diverse kerkjes en dorpjes. Huur hiervoor een Quad of een 4×4 jeep.
 

Tip:

De Kaapverdische eilanden zijn ontzettend verschillend. Je vindt er groene bergen en watervallen (Santo Antão en São Nicolau), woestijnlandschappen (Sal en Boa Vista) en feesteilanden met dans en muziek (São Vicente). Combineer een weekje Boa Vista daarom met een week op een van de andere Kaapverdische eilanden als São Vicente of Santiago. Je kunt hier tickets boeken tussen de eilanden.
 

 

Lees over Santiago

Menu