Kaapverdië
Kaapverdië

Boa Vista

Strand & Woestijn

Activiteiten

  • Net als in Sal kun je hier allerlei soorten watersporten beoefenen. De wind is constant en de baai van Sal Rei is goed beschermd. Je kunt er jetski’s huren, maar ook surfen, kitesurfen en windsurfen. Er zijn een paar surfscholen op Boa Vista waar je materiaal kunt huren en les kunt krijgen.
  • Het snorkelen is hier beter dan op Sal en je kunt vlakbij het strand of in de buurt van de eilandjes snorkelen. Mis vooral het koraalrif bij Gatas Bay niet als je van snorkelen houdt.
  • Met een beetje geluk zie je tijdens het duiken schildpadden en verpleegsterhaaien (alleen in de zomer).
  • Een Quadbike-tour over Boa Vista is zonder overdrijven spectaculair. Je crosst dwars door de woestijn en pikt langs de verschillende dorpjes op Boa Vista al meer op van het authentieke Kaapverdië.

Bezienswaardigheden

  • Sal Rei is een klein havenstadje waar het rustig is en de mensen vriendelijk zijn. Als je voor ontbijt of half pension kiest, kun je ’s avonds de verschillende restaurantjes in Sal Rei proberen. Probeer vooral de lokaal gevangen kreeft, de tonijn-carpaccio of lokale steenoven pizza. Als je een all-inclusive op Boa Vista hebt gekozen, kost het € 40,- tot € 80,- om bij een dorpje te komen want de all-inclusive resorts liggen ver en geïsoleerd. Het eten wordt dan voor je vanuit het buitenland geïmporteerd. Je ervaart dus niet de Kaapverdische keuken en de lokale boeren profiteren er niet van. Een B&B of half pension is dus niet alleen leuker, het is ook beter voor de bevolking.
  • Prachtige witte zandstranden en het brede Santa Mónica strand.
  • Neem een kijkje bij het scheepswrak de Cabo Santa Maria op het strand van deCosta de Boa Esperanca.
  • Bezoek de enige zandwoestijn van Kaapverdie: de Viana Woestijn.
  • Kruis je vingers en hoop dat je een (bultrug)walvis spot in de zee bij Boa Viasta. De beste tijd is van maart tot en met juni.
  • Halverwege juni tot en met eind oktober leggen Caretta Caretta schildpadden hun eieren aan de oostkust van Boa Vista. Tussen eind augustus en december worden de jonge schildpadden geboren en proberen te hun weg te vinden richting de zee.

Boa Vista in het kort

Boa Vista betekent “mooi vergezicht” en dat vergezicht krijg je. Je vindt hier weidse, lege woestijnvlaktes en brede stranden. In veel opzichten is het eiland vergelijkbaar met Sal. Het is ook een woestijneiland, al is het een stuk groter dan Sal. En ook hier gaat het meeste toerisme naar afgelegen all-inclusive resorts. Er zijn genoeg gave activiteiten die je kan doen op Boa Vista.

Hoewel Boa Vista samen met Sal tot de twee toeristische eilanden behoort, zijn er in het hoofdstadje Sal Rei een stuk minder hotels en restaurants. Het stadje blijft hierdoor authentiek en gemoedelijk.

Vervoer van, naar en op Boa Vista

Boa Vista is wat lastiger te bereiken dan Sal en doorgaans moet je overstappen op Sal om er te komen vanuit Nederland. Rechtstreekse binnenlandse vluchten vertrekken ook vanaf Praia (Santiago). Deze binnenlandse vluchten kunnen eenvoudig via ons worden geregeld. Boa Vista is tijdens een 7 tot 14 daagse trip daarnaast goed te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld São Vicente/ Santo Antão of Santiago. De taxirit van het vliegveld op Boa Vista naar de stad Sal Rei is inbegrepen in je reis via ons. Op het eiland zijn er verschillende mogelijkheden tot het huren van een auto of een 4×4.

Wat is er verder te doen op Boa Vista

Door het beperkte aantal inwoners is er in Boa Vista weinig te doen qua clubs, live muziek en feesten. Ook is het minder geschikt om te wandelen. Kortom, het eiland is vooral een ideale bestemming voor een strandvakantie om te zonnen, zwemmen, surfen, vissen of te duiken.

Helaas heeft de lokale bevolking nauwelijks voordeel van het opkomende ‘all-inclusive’-toerisme. Daar proberen we wat aan te doen door reizigers ook het meer authentieke Kaapverdië te laten zien, op een manier die echt bijdraagt aan de welvaart van de lokale bevolking.

Overweeg je een reis naar Boa Vista? Combineer je vakantie dan met bijvoorbeeld São Vicente of Santiago en bezoek Boa Vista aan het eind of aan het begin van je reis bij te komen. Bekijk onze reizen voor meer inspiratie of maak samen met ons een reis op maat.