Menu
Contact

Kaapverdië: alle eilanden

De eilanden van Kaapverdië zijn spectaculair verschillend. Hoe verschillend lees je hier.

Welk eiland past bij mij?

Eerlijk is eerlijk, alleen met eilandhoppen ontdek je het echte Kaapverdië. Kaapverdië is een ideale year-round zonbestemming, maar eigenlijk mis je echt iets als je maar één eiland bezoekt tijdens een vakantie in Kaapverdië. Elk eiland is namelijk anders met een eigen microklimaat. Dat zorgt ervoor dat de natuur van eiland tot eiland sterk verschilt. En daarmee ook het leven van de bewoners. Van vulkanen, naar groene valleien en witte zandstranden. We zetten de hoogtepunten van elk eiland graag voor je op een rij.

São Vicente

São Vicente

Het culturele hart - Het eiland, een ruwe diamant, droog met verlaten stranden. Mindelo stad; levendig met koloniale huisjes, muziek cafés en restaurantjes. Maar ook kunst en muziek, festivals en bruisend carnaval.

São Nicolau

São Nicolau

Marslandschappen en tropische valleien - Dit is een groot eiland met weinig mensen. Sterke contrasten tussen groene en vruchtbare valleien en roodbruine bergen. Warme mensen, kleine dorpjes, authentiek Kaapverdië en spectaculaire landschappen.

Santo Antão

Santo Antão

Het exotische paradijs - Spectaculaire berglandschappen, ecologische landbouw en dorpjes op onmogelijke plekken. De wilde zee beukt hier op de ruige kust. Authentiek Kaapverdië, weinig toeristisch, tussen mens en natuur.

Santiago

Santiago

Het veelzijdige eiland - Natuur, geschiedenis, de oude hoofdstad Cidade Velha (Unesco werelderfgoed). En ook bergen, palmbomen en zelfs meren. Santiago verrast met haar veelzijdigheid. Het grootste eiland, maar nog weinig toeristisch.

Santa Luzia

Santa Luzia

Het Onbewoond Eiland - Het onbewoonde eiland

Sal

Sal

Zon, Zee & Strand - Azuurblauwe zee, stranden en dorpje Santa Maria. Met goede restaurantjes, muziek, surfscholen en watersport. Doordat de resorts ver van Santa Maria staan, merk je hier weinig van het massatoerisme.

Maio

Maio

Witte zandstranden - Een klein woestijneiland met mooie, verlaten en authentieke stranden. Je vindt hier kleine dorpjes met warme mensen. Weinig toeristisch en ongerept. Schildpadden nestelen hier op de witte stranden.

Fogo

Fogo

Het vulkaaneiland - Onbeschrijfelijke en surrealistische kraterlandschappen. De Fogo vulkaan zorgt voor vruchtbare flanken wijn en koffiebonen groeien. Met Sao Felipe, een idyllisch authentiek dorpje.

Brava

Brava

Het verborgen eiland - Dit is het kleinste bewoonde eiland van Kaapverdië. Alleen bereikbaar per veerboot, wild en schoon. Voor de avontuurlijke reiziger. Hier ontdek je het meest authentieke Kaapverdië.

Boa Vista

Boa Vista

Strand & Woestijn - Schitterende vergezichten. Snorkelen, zwemmen en surfen. Het dorpje Sal Rei is rustig en weinig toeristisch. De meeste toeristen verblijven in de afgelegen all-inclusive resorts.