Kaapverdië
Kaapverdië

De Kaapverdische Eilanden

De Kaapverdische Eilanden
De eilanden van Kaapverdië zijn spectaculair verschillend. Hoe verschillend lees je hier.

Op vakantie naar de Kaapverdische Eilanden in 2021

Zomer 2021? Wij rekenen erop dat we deze zomer weer kunnen reizen. Met een beetje geluk de meivakantie al. Het vaccineren start zeer binnenkort en er zijn nu 3 veelbelovende vaccins. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om straks met een Caipirinha aan het strand te zitten. 

We snappen dat het spannend is om een reis te boeken in deze gekke tijd en de veiligheid van onze reizigers staat voorop. Speciaal om je tegemoet te komen, heeft Voja flexibele boekingsvoorwaarden opgesteld. Hier lees je alles over de flexibele boekingsvoorwaarden van Voja. 

 

Eilanden van Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden, ook bekend als Kaapverdie of Cabo Verde, is een archipel voor de Westkust van Afrika. Ze maken deel uit van Macaronesië, een vulkanische eilandengroep in de Atlantische Oceaan, waaronder ook de Azoren, Madeira, Ilhas Selvagens, en de Canarische Eilanden vallen. De Kaapverdische eilanden verschillen enorm van elkaar. Dus alleen met een rondreis op meerdere eilanden ontdek je het echte Kaapverdië. Er zijn negen bewoonde eilanden in Kaapverdië, allemaal met een eigen karakter. Je mist echt iets als je maar 1 van de eilanden bezoekt tijdens een vakantie in Kaapverdië. Elk eiland is namelijk anders omdat sommige Kaapverdische eilanden een eigen microklimaat hebben. Dat zorgt ervoor dat de natuur van eiland tot eiland sterk verschilt. En daarmee ook het leven van de bewoners. Van vulkanen, tot groene valleien en witte zandstranden - de Kaapverdische eilanden bieden het allemaal. Het weer is bovendien het hele jaar goed met temperaturen tussen de 24 en 31 graden. Vind je het lastig om te kiezen welke Kaapverdische eilanden je wilt ontdekken? Wij zetten de hoogtepunten van elk eiland graag voor je op een rij. 

Lees ook meer over de ligging van Kaapverdië, het weer in Kaapverdië en hier hebben we de praktische informatie over Kaapverdië voor je op een rij gezet voor als je een reis overweegt.

São Vicente

Het culturele hart

Het eiland, een ruwe diamant, droog met verlaten stranden. Mindelo stad; levendig met koloniale huisjes, muziek cafés en restaurantjes. Maar ook kunst en muziek, festivals en bruisend carnaval. São Vicente Meer over São Vicente

Santo Antão

Het exotische paradijs

Spectaculaire berglandschappen, ecologische landbouw en dorpjes op onmogelijke plekken. De wilde zee beukt hier op de ruige kust. Authentiek Kaapverdië, weinig toeristisch, tussen mens en natuur. Santo Antão Meer over Santo Antão

Santiago (Kaapverdië)

Het veelzijdige eiland

Natuur, geschiedenis, de oude hoofdstad Cidade Velha (Unesco werelderfgoed). En ook bergen, palmbomen en zelfs meren. Santiago verrast met haar veelzijdigheid. Het grootste eiland, maar nog weinig toeristisch. Santiago (Kaapverdië) Meer over Santiago (Kaapverdië)

Fogo

Het vulkaaneiland

Onbeschrijfelijke en surrealistische kraterlandschappen. De Fogo vulkaan zorgt voor vruchtbare flanken wijn en koffiebonen groeien. Met Sao Felipe, een idyllisch authentiek dorpje. Fogo Meer over Fogo

São Nicolau

Marslandschappen en tropische valleien

Dit is een groot eiland met weinig mensen. Sterke contrasten tussen groene en vruchtbare valleien en roodbruine bergen. Warme mensen, kleine dorpjes, authentiek Kaapverdië en spectaculaire landschappen. São Nicolau Meer over São Nicolau

Sal (Kaapverdië)

Zon, Zee & Strand

Azuurblauwe zee, stranden en dorpje Santa Maria. Met goede restaurantjes, muziek, surfscholen en watersport. Doordat de resorts ver van Santa Maria staan, merk je hier weinig van het massatoerisme. Sal (Kaapverdië) Meer over Sal (Kaapverdië)

Boa Vista (Kaapverdië)

Strand & Woestijn

Schitterende vergezichten. Snorkelen, zwemmen en surfen. Het dorpje Sal Rei is rustig en weinig toeristisch. De meeste toeristen verblijven in de afgelegen all-inclusive resorts. Boa Vista (Kaapverdië) Meer over Boa Vista (Kaapverdië)

Brava

Het verborgen eiland

Dit is het kleinste bewoonde eiland van Kaapverdië. Alleen bereikbaar per veerboot, wild en schoon. Voor de avontuurlijke reiziger. Hier ontdek je het meest authentieke Kaapverdië. Brava Meer over Brava

Maio

Witte zandstranden

Een klein woestijneiland met mooie, verlaten en authentieke stranden. Je vindt hier kleine dorpjes met warme mensen. Weinig toeristisch en ongerept. Schildpadden nestelen hier op de witte stranden. Maio Meer over Maio

Rondreizen door ons samengesteld

Lees meer over de eilanden

Boa Vista

Strand & Woestijn - Schitterende vergezichten. Snorkelen, zwemmen en surfen. Het dorpje Sal Rei is rustig en weinig toeristisch. De meeste toeristen verblijven in de afgelegen all-inclusive resorts.

Boa Vista

Sal

Zon, Zee & Strand - Azuurblauwe zee, stranden en dorpje Santa Maria. Met goede restaurantjes, muziek, surfscholen en watersport. Doordat de resorts ver van Santa Maria staan, merk je hier weinig van het massatoerisme.

Sal

Fogo

Het vulkaaneiland - Onbeschrijfelijke en surrealistische kraterlandschappen. De Fogo vulkaan zorgt voor vruchtbare flanken wijn en koffiebonen groeien. Met Sao Felipe, een idyllisch authentiek dorpje.

Fogo

Santiago

Het veelzijdige eiland - Natuur, geschiedenis, de oude hoofdstad Cidade Velha (Unesco werelderfgoed). En ook bergen, palmbomen en zelfs meren. Santiago verrast met haar veelzijdigheid. Het grootste eiland, maar nog weinig toeristisch.

Santiago

Santo Antão

Het exotische paradijs - Spectaculaire berglandschappen, ecologische landbouw en dorpjes op onmogelijke plekken. De wilde zee beukt hier op de ruige kust. Authentiek Kaapverdië, weinig toeristisch, tussen mens en natuur.

Santo Antão

Maio

Witte zandstranden - Een klein woestijneiland met mooie, verlaten en authentieke stranden. Je vindt hier kleine dorpjes met warme mensen. Weinig toeristisch en ongerept. Schildpadden nestelen hier op de witte stranden.

Maio

Brava

Het verborgen eiland - Dit is het kleinste bewoonde eiland van Kaapverdië. Alleen bereikbaar per veerboot, wild en schoon. Voor de avontuurlijke reiziger. Hier ontdek je het meest authentieke Kaapverdië.

Brava

São Nicolau

Marslandschappen en tropische valleien - Dit is een groot eiland met weinig mensen. Sterke contrasten tussen groene en vruchtbare valleien en roodbruine bergen. Warme mensen, kleine dorpjes, authentiek Kaapverdië en spectaculaire landschappen.

São Nicolau

São Vicente

Het culturele hart - Het eiland, een ruwe diamant, droog met verlaten stranden. Mindelo stad; levendig met koloniale huisjes, muziek cafés en restaurantjes. Maar ook kunst en muziek, festivals en bruisend carnaval.

São Vicente