Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Alles over reizen post Corona

Corona? Dat mag de voorpret niet drukken.

De vaccinaties komen steeds verder op gang. Er zijn er al meer dan 1 miljoen gezet. Deze zomer belooft piekdrukte te worden. Wees de hoge prijzen voor en boek op tijd.

Ik weet weer wat

genieten is.

Nee, ik mis die zoom

meetingen niet, jij?

Plons, cocktail,

opdrogen, repeat.

Hier vond ik mijn

inspiratie terug.

Wat je wilt weten

Veilig reizen naar Kaapverdie

De situatie in Kaapverdie is goed. Onze Belgische blogger Lina heeft het enorm naar haar zin en is sinds december terug. De Horeca is geopend, er is geen avondklok en het dagelijks leven gaat door. Bovendien zijn alle 65+ ers en iedereen in het toerisme eind april gevaccineerd. Voor zomer 2021 is naar verwachting heel Kaapverdië gevaccineerd.

Ook belangrijk

Gevaccineerd op vakantie

Kan je niet wachten om te reizen? Dan is dit het goede moment om te beginnen met plannen voordat de airlines de tarieven verhogen. Voor 1 juli hebben alle volwassen Nederlanders een eerste prik kunnen halen. Dan kun je dus gevaccineerd op vakantie. Boek op tijd.

Jouw reis tot in de puntjes geregeld.


Top geregeld

Als je bij Voja boekt hoef je nergens aan te denken, dit doen wij voor je. Jouw droomreis tot in de puntjes geregeld? Check.

Zo fijn…

In de accommodaties wordt je met open armen ontvangen. Met een oprechte glimlach. Ze staan altijd voor je klaar.

Puur.

Op reis leer je de locals kennen, het land en de cultuur. Reis je met ons, dan reis je puur en weg van de massa.

Eerlijke kansen

Wij geloven dat als je reist, dat je dat op een manier kunt doen die bijdraagt aan de ontwikkeling en emancipatie van de mensen die je ontmoet.

Vakantie in Kaapverdië?

Hier vonden wij elkaar weer terug

‘s Ochtends worden we wakker door de vogels. Ik lees een boek in de zon. De locals brengen het ontbijt. Wat zijn die mensen vriendelijk. Dat Corona gedoe voelt als een verre herinnering.

Jouw droomreis? Zo geregeld

Kunnen we je helpen met het samenstellen van een fantastische reis? Het is geheel vrijblijvend. Heb je een andere vraag?  We horen graag van je.

Natasja Stolk
Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.
Contact

Aanbevolen door 32 mensen op

4,8 5 reviews
Legal Seafood Voja travel Kaapverdië $$$ 0850290587 Kromme Nieuwegracht 11, Utrecht

Zit hier iets tussen wat je aanspreekt?

Strand, cultuur & indrukwekkende bergen

Opzwepende muziek, altijd lekker weer en fotogenieke landschappen; ontdek tijdens deze 15-daagse reis Kaapverdië op z’n mooist. En op eigen tempo.

3 eilanden
15 dagen
Incl. vlucht vanaf €2.199 p.p.
Wandelvakantie door de mooiste valleien

Trek de natuur in op Santo Antão en ontdek tijdens deze volledig verzorgde, doorlopende trekking spectaculaire berglandschappen en exotische valleien.

2 eilanden
11 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.979 p.p.
Veelzijdig Santiago & Avontuurlijk Fogo

Ontdek het grootste en meest gevarieerde eiland van Kaapverdië & de indrukwekkende Fogo vulkaan.

2 eilanden
14 dagen
inclusief vlucht vanaf €1.999 p.p.
African vibes op Santiago

Dompel je onder in Afrikaanse sferen en ontdek Kaapverdië in het klein. Op Santiago draait het om historische steden, exotische valleien en relaxte stranddagen.

1 eiland
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.450 p.p.
Beachy Kaapverdië

Van snorkelen met tropische vissen tot struinen door historische straatjes. Tijdens Beachy Kaapverdië verblijf je aan zee, maar zijn culturele dagtrips zo gemaakt. Daar draait het om op zowel Sal als Santiago. Pak de zonnebrand vast maar in.

2 eilanden
8 dagen
Incl. vlucht vanaf €1.599 p.p.
Ultiem Kaapverdië

3 weken, 4 eilanden en elke dag afwisselend. Tijdens Ultiem Kaapverdië verblijf je op de mooiste plekken en leer je de lokale cultuur echt kennen.

4 eilanden
22 dagen
Inclusief vlucht vanaf €2.889 p.p. 

Hier vind je antwoord op veelgestelde vragen.


Wij helpen je met praktische vragen. Meer weten, neem contact op met ons, we horen graag van je.

Wordt er op dit moment gevlogen?

Jazeker. Op dit moment gaan er dagelijks vluchten met TAP Portugal naar Kaapverdië via Lissabon. Tour operators vliegen op het moment niet. De verwachting is dat in de loop van het tweede kwartaal deze hun vluchten hervatten.

Goede situatie Kaapverdië

De situatie is al sinds de uitbraak aanzienlijk beter dan in Nederland. Dat komt door het goede weer en de jonge bevolking. De horeca is geopend, er is geen avondklok en het dagelijks leven gaat door. De vaccinaties gaan bovendien aanzienlijk sneller dan in Nederland dus voor zomer 2021 is naar verwachting heel Kaapverdië gevaccineerd.

Reisadvies Kaapverdië

Op dit moment is het reisadvies voor de hele wereld buiten de EU oranje, dus ook voor Kaapverdië. Ook landen zonder Corona of met weinig Corona (zoals Kaapverdië) staan op oranje. Je mag dus reizen, maar het advies vanuit de overheid is sinds maart 2020 alleen noodzakelijke reizen.

Vliegverbod?

Er was een vliegverbod maar dit is opgeheven. Er zijn overigens wel dagelijks vluchten naar Kaapverdië via Portugal sinds augustus ’20. Er is geen wetgeving die het reizen verbiedt. Als EU burger mag je altijd terugkeren naar de EU. De overheid ontmoedigt dit wel met het negatieve reisadvies dat voor de wereld geldt.  Bron.

Corona in Kaapverdie in getallen

We hebben de getallen voor je op een rij gezet. Hier kun je de actuele situatie bekijken.


350

Actieve gevallen

220k

Vaccinaties per maart

20%

Gevaccineerd per 1 mei

50

Nieuwe gevallen gemiddeld 7d.

lina boa vista strand

Ik besloot terug te gaan naar Kaapverdie, het is hier veiliger dan in België.

Lina werkte als blogger voor Voja & als gids

Toen ik in September aankwam in België leek het mij een goede keus. Ik liet mijn werk achter in Kaapverdië en alles was toen nog dicht. Maar in december keerde ik terug. Dat was een geweldige keus. Alles is open hier, het is gezellig, lekker weer. Ik mis Europa geen moment.