Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Corona op Kaapverdië

ALLES OVER REIZEN TIJDENS CORONA

103 Voja reizigers zijn nu vakantie aan het vieren op Kaapverdië

Reisadvies Kaapverdië | Garanties van Voja | De situatie op Kaapverdië | Veelgestelde vragen

Reisadvies voor Kaapverdië

Reisadvies voor Kaapverdië

Het reisadvies voor Kaapverdië is oranje, maar alleen omdat het buiten Europa ligt en er door het MiniBuza geen bijzondere afspraken over zijn gemaakt. De cijfers zien er goed uit:

 • er zijn slechts enkele besmettingen per dag. bron
 • meer dan 81% van de volwassen bevolking is gevaccineerd. bron
 • er is bewijs het coronavirus zich minder snel verspreid in warmere klimaten. bron

Omdat Kaapverdië het hele jaar zomers zonnig is, geniet van een lekker oceaanbries en volgens Europese standaarden veilig is, voeren we sinds juli weer reizen uit naar deze fantastische bestemming. Onze reizen gaan dus ook door bij het huidige oranje reisadvies. De Kaapverdische overheid

Sinds de zomer reisden al ruim 300 tevreden vakantiegangers met ons naar de Kaapverdische eilanden. Het aantal besmettingen, repatriëringen en corona-gerelateerde problemen ligt op 0.

Ervaringsverhalen reizen naar Kaapverdië

Wil je van iemand horen hoe het nu op de Kaapverdische eilanden is? Neem dan contact op met onze reisadviseurs of lees de ervaringen hieronder. We gaan zelf regelmatig naar Kaapverdië en ook onze reizigers vertellen je graag meer.

Lina woont op Sao Vicente

Lina woont op Sao Vicente

9 to 5 in België? No thanks. Lina koos voor een leven als zelfstandige ondernemer in Kaapverdië. Daarnaast is ze part time reisadviseur voor Voja Travel.

Carin was in november op Kaapverdië

Carin was in november op Kaapverdië

Onze collega Carin ging eind oktober voor 3 weken naar Kaapverdië. Samen met haar partner testte zij de leukste routes, restaurants en accommodaties.

De familie herpderp in Kaapverdië

De familie herpderp in Kaapverdië

De familie herpderp vertrok in oktober naar het zonnige Sao Vicente. Daar werden zij hartelijk verwelkomd en in de watten gelegd. Corona? Weinig van te merken!

Garanties van Voja Travel

Garanties van Voja Travel

Onze 3 (corona)garanties

 1. Repatriëring verzekerd: Moet je langer op locatie blijven t.g.v. corona, of moet je van de lokale overheid vertrekken? Dan vergoeden wij de (repatriërings)kosten. Goed verzekerd op reis gaan is ook belangrijk, daarom adviseren wij de doorlopende Global Assist reisverzekering van Allianz. Zo ben je ook bij oranje reisadvies gedekt.
 2. Kosteloos omboeken: kan je reis onverhoopt niet doorgaan door corona, dan boeken we je reis kosteloos om. Mochte de airline kosten berekenen, dan belasten we alleen deze kosten door.
 3. Altijd ondersteuning op reis: je bent 24/7 verzekerd van hulp en ondersteuning via ons noodnummer én we hebben ter plaatse een lokaal team om je te helpen.

Reizen van het gebaande pad

Reizen van het gebaande pad

Voja werkt alleen met kleinschalige accommodaties. Met ons reis je weg van de massa.

Verzekerd op reis

Verzekerd op reis

We zijn aangesloten bij de SGR en het Calamiteitenfonds. Dat betekent dat jouw reisgelden zijn verzekerd.

Voel je welkom

Voel je welkom

We hebben een uitgebreid netwerk en relaties met de Kaapverdische overheid, airlines, accommodaties en lokale partners. Een goed vangnet is wel zo prettig.

De situatie op Kaapverdië

De situatie op Kaapverdië

Een van de vragen die we vaak krijgen is “hoe ziet een vakantie in Kaapverdië er nu uit?”. De maatregelen zijn vanwege de lage besmettingscijfers vergelijkbaar of lichter dan die op Europese bestemmingen. We werken en reizen al ruim een jaar weer in Kaapverdië en weten hierdoor precies wat er mogelijk. Hieronder hebben we kort samengevat wat je kunt verwachten als je nu naar Kaapverdië reist.

Binnenkort op vakantie naar Kaapverdië?

Wel…
 • uiteten in een restaurant
 • activiteiten en op excursies
 • een drankje doen in een bar
 • genieten van 25+ graden & zon
 • zorgeloos op ontdekking
Geen…
 • quarantaine (aankomst of terugkomst)
 • avondklok
 • (gedeeltelijke) lockdowns
 • volle ziekenhuizen

Jouw droomreis? Zo geregeld

Heb je nog aanvullende vragen, of wil je even van gedachten wisselen over jullie reisplannen? Bel, app of mail ons gerust, onze reisadviseurs staan voor je klaar! Je kan ons bereiken op 085 – 029 05 87 of op klantenservice@voja.travel.

Carin
Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail.
Stuur mij de opties

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Waarom is het reisadvies voor Kaapverdië oranje?

Het reisadvies voor Kaapverdië is op dit moment nog oranje. Het standpunt van Voja Travel is dat dit reisadvies niet gebaseerd is op objectieve criteria. Er is bijna geen corona in Kaapverdië en de vaccinatiegraad is hoog. Ter info vind je hier de meest recente cijfers. Wij leggen dit advies daarom naast ons neer en nemen hiermee hetzelfde standpunt in als de ANVR en andere reisorganisaties. Het is gelukkig maar een advies van de overheid en je mag gewoon reizen. Gelukkig kan dat ook veilig, verantwoord en verzekerd.

Voja Travel staat voor eerlijke reizen en dus ook voor eerlijke reisadviezen. Wij hebben in september en oktober daarom op het NOS journaal en bij Eenvandaag over onze zienswijze verteld. De Tweede Kamer heeft daarna de regering op 7 oktober opgeroepen de reisadviezen aan te passen, in ieder geval voor gevaccineerde burgers.

Gaat mijn reis door met code oranje?

Je kunt gevaccineerd reizen, dus ja de reizen gaan gewoon door ook naar landen met een geel of oranje reisadvies. Mocht je reis onverhoopt niet doorgaan door Corona, dan kun je kosteloos omboeken. Voor een volledige toelichting kun je hier onze algemene voorwaarden bekijken.

Kan ik naar en vanaf Kaapverdië vliegen?

Reizigers vanaf 12 jaar zijn verplicht om een corona bewijs te laten zien. Dit werkt conform de 3G systematiek. Je kunt vliegen met: 

 • Een vaccinatiebewijs
 • Een negatief testbewijs (PCR/NAAT-test of antigeentest)
 • Een herstelbewijs. 

Wij raden echter aan om de website van jouw luchtvaartmaatschappij in de gaten te houden. Het is mogelijk dat er alsnog om een negatief testbewijs gevraagd wordt. Je kunt deze handige tool gebruiken om de meest recente informatie te raadplegen.Voor de terugweg is ook een geldig coronabewijs nodig (3G).

Let op! Ben je woonachtig in België en vertrek je vanuit België dan gelden mogelijk andere reisadviezen en regels. Je kunt eenvoudig de eisen vinden via deze website.

Wat moet ik voorbereiden voor mijn reis naar Kaapverdië?

Op de onderstaande pagina’s lees je hoe je je kunt voorbereiden op een reis naar Kaapverdië:

Corona & voorbereiding op je Kaapverdië reis

Corona testlocaties op Kaapverdië

Aanbevolen door 32 mensen op

4,8 5 reviews
Legal Seafood Voja travel Kaapverdië $$$ 0850290587 Kromme Nieuwegracht 11, Utrecht