Boa Vista

Witte stranden, weidse woestijn

Boa Vista – witte stranden, weidse woestijn

Boa Vista betekent “mooi vergezicht” en het eiland is in veel opzichten vergelijkbaar met Sal. Het is ook een woestijneiland, al is het een stuk groter dan Sal. Je vindt hier weidse lege woestijnvlaktes en brede stranden. Ook hier gaat het meeste toerisme naar afgelegen all inclusive resorts. Het dorpje Sal Rei blijft hierdoor authentiek en gemoedelijk.

 

Het dorpje Sal rei op Boa Vista

Hoewel Boa Vista samen met Sal tot de twee toeristischere eilanden behoort, zijn er in het dorpje Sal Rei een stuk minder hotels en restaurants. Sal Rei is een klein havenstadje waar het rustig is en de mensen vriendelijk zijn. Er zijn wat leuke kleine onbewoonde eilandjes die je kunt bezoeken, bijvoorbeeld om te picknicken.

Watersport op Boa Vista

Net als in Sal kun je hier allerlei soorten watersport doen. De wind is constant en de baai van Sal reis is goed beschermd. Je kunt jetski’s huren maar ook surfen, kitesurfen en windsurfen. Er zijn een paar surfscholen op Boa Vista waar je materiaal kunt huren en les kunt krijgen. Het snorkelen is hier beter dan in Sal en je kunt vlakbij het strand of in de buurt van de eilandjes snorkelen.

Spectaculaire woestijn op Boa Vista

Een Quadbike-tour over Boa Vista is zonder overdrijven spectaculair. Je crost dwars door de woestijn en pikt langs de verschillende dorpjes op Boa Vista al meer op van het authentieke Kaapverdië. Boa Vista is qua vluchten wat lastiger te bereiken dan Sal en tenzij je rechtstreeks vliegt, moet je altijd overstappen op Sal om er te komen. Boa Vista is tijdens een 7 tot 14 daagse trip goed te combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld São Vicente, Santo Antão of Santiago.

Restaurants op Boa Vista

Als je voor ontbijt of half pension kiest, kun je ’s avonds de verschillende restaurantjes in Sal Rei proberen. Vergeet niet de lokaal gevangen kreeft te proberen, de tonijn-carpaccio of lokale steenoven pizza. Als je een all inclusive op Boa Vista hebt gekozen, kost het €40 tot €80 om bij een dorpje te komen want de all-inclusive resorts liggen ver en geïsoleerd. Het eten wordt dan voor je vanuit het buitenland geïmporteerd. Je ervaart dus niet de Kaapverdische keuken en de lokale boeren profiteren er niet van. Een B&B of half pension is dus niet alleen leuker, het is ook beter voor de bevolking.

Wat je verder kunt doen op Boa Vista…

Door het beperkte aantal inwoners is er in Boa Vista weinig te doen qua clubs, live muziek en feesten. Ook is het minder geschikt voor wandelen. Wel zeker aan te bevelen naast watersport of op het strand liggen, is een quadbike-tour of een eilandtour langs enkele interessante plekken. Je kunt bijvoorbeeld naar het brede Santa Mónica strand, het scheepswrak en diverse kerkjes en dorpjes. Huur hiervoor een Quad of een huurauto (4×4).