Watervallen zijn ontzettend mooi op Dominica

Caribische eilanden

Tropisch & gastvrij Guadeloupe, Barbados & Dominica

404 Voja reizigers zijn deze maand vakantie aan het vieren op onze bestemmingen

Lastig kiezen? We helpen je graag

Home Bestemmingen Caribische eilanden

Waar tropische dromen gemaakt worden

Parelwitte zandstranden met wuivende palmen, helderblauwe wateren en zon in overvloed. De Caribische eilanden zijn waar tropische dromen van gemaakt zijn! Van groene jungles tot uitgedoofde vulkanen en van spectaculaire riffen tot kleurrijke steden. De eilanden zijn divers en uniek. Wij nemen je dan ook graag mee naar onze favorieten. Off the beaten track naar Barbados, Guadeloupe en Dominica!

Zeilen langs de Caribische eilanden

Onze Caribische eilanden reizen

Een Caribische eilanden vakantie met Voja is puur en ‘off the beaten track’. Verken parelwitte zandstranden, ontdek verborgen watervallen in tropische jungles en leer de échte Caribische cultuur kennen als nooit tevoren. Om deze authentieke ervaring waar te kunnen maken hebben wij ervoor gekozen om maar 3 eilanden aan te bieden: Barbados, Guadeloupe en Dominica. Zo ervaar jij (volgens ons) een paar van de mooiste Caribische eilanden; zonder massatoerisme en volledig ontzorgt. Daarnaast draag je bij aan de lokale autonomie van onze partners en de lokale bevolking op jouw bestemming dankzij onze projecten en het feit dat 40% van jouw reisgelden rechtstreeks bij de locals terecht komt. 

Wij hebben onze meest gewaardeerde reizen volgens onze reizigers, speciaal voor jou samengesteld. Waar ga jij voor?

Zon in de jungle van Guadeloupe
Strand op Barbados
Duiken op de Caribische eilanden

De Caribische eilanden in het kort

  • Klimaat: Tropisch, warm en zonnig
  • Taal: Engels, Frans en Creools
  • Veiligheid: Goed
  • Natuur: Stranden, zee, bergen, tropische bossen
  • Eten: Vers, exotisch & wereldse invloeden
  • Temperatuur: 25 – 30 graden
  • Voja eilanden: 3
  • Prijsniveau: lager dan in NL
  • Cultuur: Kleurrijk, muziek, samen eten, rijke geschiedenis
  • Mensen: gastvrij en warm

De eilanden

Wist je dat de Cariben uit meer dan 7.000 eilanden en eilandjes bestaan?

Als je de Caribische eilanden op de kaart bekijkt zul je zien dat ze verspreid liggen over de Caribische Zee en de oceaan rond de Bahama’s. Ze bedekken een gebied ten zuidoosten van de Golf van Mexico en ten noorden van Zuid-Amerika, een behoorlijk groot stuk dus! De eilanden danken hun naam aan de Cariben, een indianenstam die er leefde vóór de komst van de Europeanen. In de koloniale tijd werden de Cariben aangeduid met West-Indië, een naam die slaat op Christoffel Columbus’ nogal verkeerde opvatting dat hij Indië had bereikt.

Er worden meer dan 30 eilanden tot het Caribisch gebied gerekend. De meest bekende zijn Aruba, Curaçao, Cuba, Bonaire, Jamaica, de Bahama’s, Puerto Rico, Sint Maarten en de Dominicaanse republiek. Echter zijn er nog genoeg ‘onontdekte’ parels te vinden. Het paradijselijke Guadeloupe bijvoorbeeld of het natuurrijke en onbekende Dominica waar per jaar maar 400 Beneluxers komen.

palmbladeren wuiven in de wind op de Caribische eilanden
Guadeloupe
Barbados
Dominica
Heerlijk ontbijten op de Caribische eilanden

Reisinformatie

Comfort, zekerheid en ontzorgd op reis

Hoe lang is het eigenlijk vliegen naar de Caribische eilanden? Wat voor weer is het en wat mag ik absoluut niet missen tijdens mijn reis?

Heb je praktische vragen over reizen naar de Caribische eilanden? Geen nood, we’ve got your back!

Kies een reis naar de Caribische eilanden die helemaal bij jou past

Beste reistijd Caribische eilanden

Als het op weer aankomt, ben je op de Caribische eilanden aan het juiste adres. Het heeft één van de meest gewilde klimaten ter wereld, met temperaturen die het hele jaar door tussen de 23 en 30 graden liggen. Het is er nooit koud of superheet en de regen valt in een redelijk voorspelbaar ritme. 

De beste reistijd voor de Caribische eilanden loopt van oktober tot en met mei. In deze tijd is het droog, de temperatuur lekker en schijnt het zonnetje volop. Het zeewater is aangenaam en perfect voor snorkelen, duiken, surfen of een verfrissende duik. Perfect om de koude wintermaanden in Nederland te ontvluchten.

Het regenseizoen loopt van juni tot en met september. Gedurende deze periode heeft het eiland voornamelijk te maken met hevige, maar korte buien, en vanwege het orkaanseizoen staat er een stevige wind. In combinatie met het Caribische zonnetje vormt dit de perfecte mix voor de weelderige groene natuur. Bovendien is het relatief rustiger in vergelijking met het hoogseizoen en heb je de eilanden bijna helemaal voor jezelf.

Tijdens het hoogseizoen (eind december tot en met april) ontvluchten veel Nederlanders de koude wintermaanden. Als je graag in deze periode naar de Caribische eilanden wilt, raden wij aan om je reis minimaal 4 tot 8 maanden van tevoren je reis te boeken. Zo heb je een grotere keuze uit ons exclusieve aanbod van kleinschalige accomodaties. Of reis net in het voorseizoen (oktober tot eind december). Dan zijn de temperaturen van het tropische klimaat ook perfect. Het regen- en orkaanseizoen is dan net afgelopen en bovendien ben je de drukte van het hoogseizoen voor.

Heerlijk ontspannen in een hangmat op Barbados

Cultuur op de eilanden

Kleurrijk is misschien wel het beste woord om de cultuur op de Caribische eilanden te omschrijven. Het is een smeltkroes van culturen met invloeden van Europese kolonisatoren, de inheemse gemeenschap die er vóór de kolonisatie woonde en de golven van immigratie. Het zorgt voor een betoverende mix van talen, gerechten, muziek en gewoonten. Het is deze diversiteit die de Cariben hun unieke identiteit geeft.

De Caribische keuken is een mengelmoes van verschillende smaken die nog interessanter worden gemaakt door de kleurrijke ingrediënten en uitgesproken kruiden en specerijen. Het is een feest voor alle zintuigen. Daarnaast is eten meer dan alleen eten op de eilanden. Het is een sociale activiteit die vaak wordt gedeeld met de hele buurt. Ook de muziek is er in verschillende smaken te vinden. Denk maar aan de alom bekende Reggae. Maar ook Calypso, de Soca en Dancehall zijn van de partij. Tijdens het jaarlijkse carnaval zul je tussen de kleurrijke veren en glitters veel van deze muziek voorbij horen komen

Liever een reis
op maat? Dat kan!

Weet jij al helemaal wat je wil of wil je je juist laten verrassen? We stellen graag vrijblijvend een reisvoorstel voor je samen. Zo is jouw reis compleet naar wens.

Ruth

“Ik gebruik mijn kennis graag om jouw reis onvergetelijk te maken.”

Stap 1

Vraag een reisvoorstel aan

Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan en geef daarin je bestemming en wensen aan ons door

Stap 2

Bespreek jouw reiswensen

Eén van onze reisadviseurs neemt contact met je op om je reiswensen te bespreken en maakt een passend reisvoorstel.

Stap 3

De voorpret kan beginnen!

Na het boeken gaan we aan de slag om jouw droomreis te organiseren en krijg je toegang tot je persoonlijke reisomgeving.

Bezienswaardigheden & activiteiten per eiland

Barbados

Iets met piraten? En is dat niet waar Rihanna vandaan komt? Wanneer je Barbados zegt gaat er niet bij iedereen meteen een belletje rinkelen. Zonde! Want Barbados is misschien wel één van de meest diverse eilanden van de Cariben. Hier slaan golven als ritmische samba-beats op het witte zand, een echo van het beroemde carnaval wat hier uitbundig en in allerlei kleuren wordt gevierd. Houd je van actie? Ga dan surfen, ontdek grotten of trek landinwaarts en ontdek wilde natuur en inheemse flora en fauna. Ben je op zoek naar cultuur en lekker eten? Bezoek dan één van de vele rumshops en geniet van de lokale gerechten in de steden en dorpen.

Het eiland ligt boven de kust van Venezuela en Guyana, op zo’n 9 uur vliegen vanaf Nederland. Dankzij haar tropische klimaat is het er het hele jaar door goed toeven. Aan de kust is Barbados precies zoals je een paradijselijk eiland zou verwachten. Hier geniet je onder schaduwrijke palmen van de lekkerste rumcocktails terwijl je uitkijkt over de helderblauwe oceaan. In de binnenlanden ontdek je groene oases en cruise je met de auto door heuvelachtige landschappen richting het zuiden, naar de bruisende hoofdstad: Bridgetown.

Straat in Bridgetown barbados

Guadeloupe

Guadeloupe ligt genesteld in het midden van de Kleine Antillen en is voor vele reizigers nog onontdekt terrein. In de vorm van een vlinder spreidt de archipel zich uit over twee grote hoofdeilanden: Basse-Terre en Grande-Terre, met daaromheen nog wat kleine eilandjes die als dansende vuurvliegjes tussen de golven liggen. Zeg je vulkanen, imposante natuur, charmante vissersdorpjes, heerlijk eten en vriendelijke locals? Dan zeg je ook Guadeloupe. Deze prachtige archipel heeft voor ieder wat wils. 

Op Grande-Terre ontdek je het dagelijks leven op de archipel. Het staat bekend om haar prachtige witte zandstranden en de hoofdstad van de eilandengroep: Pointe-à-Pitre. Hier vind je een mix van Frans koloniale architectuur, grote betonnen flatgebouwen en smalle straatjes waar huizen schots en scheef op elkaar staan. Kleurrijke street art, lokale winkeltjes en restaurants vormen hier het straatbeeld. Daartegenover staat Basse-Terre. Een ruige plek met imposante bergen, verscholen watervallen en een jungle in duizenden tinten groen. De ruim 17.000 hectare aan tropisch regenwoud vragen om ontdekt te worden.

Vanaf de twee hoofdeilanden reis je met gemak door naar de andere parels van deze archipel. Zo proef je op Marie-Galante eeuwenoude rum, bezoek je Les Saintes voor de mooiste baaien die je ooit gezien hebt en kom je op La Désirade en Petite Terre even helemaal tot rust. 

Uitzicht op Les Saintes op de Caribische eilanden

Dominica

Waar Barbados en Guadeloupe van het gebaande pad liggen, ligt Dominica niet eens op de kaart! Het eiland ligt tussen Guadeloupe en Martinique en per jaar komen er maar zo’n 60.000 reizigers. Behoorlijk weinig, vooral als je het vergelijkt met andere Caribische eilanden zoals Curaçao waar per jaar rond de 400.000 reizigers komen. Dominica is dan ook ongelooflijk puur en ongerept.

Wanneer het vliegtuig de landing inzet zal je mond openvallen van verbazing. Wat is het hier groen! Het dichte bladerdek van het regenwoud wordt hier en daar opgebroken door ruige bergen waar mysterieuze wolkenslierten omheen hangen. Eenmaal geland begeef je je in een wereld  van groen waar slingerende wegen je dieper het regenwoud invoeren of je begeleiden richting zwarte vulkanische zandstranden met wuivende palmen. Dominica is een waar paradijs op aarde.

De watervallen op Dominica zijn ontzettend indrukwekkend

Erg blij met Voja! Deze reis hadden
we zelf nooit kunnen samenstellen”

Veelgestelde vragen over de Caribische eilanden

Naar welke Caribische eilanden reizen jullie?

Naar de Caribische eilanden met Voja

Er worden meer dan 30 eilanden tot het Caribisch gebied gerekend. 7.000 in totaal als je alle kleine eilandjes meetelt! De meeste mensen kennen de bekende bestemmingen zoals Aruba, Curaçao, Cuba, Bonaire en Jamaica. Toch zijn de Cariben zo veel meer. Daarom kozen wij voor de eilanden Barbados, Guadeloupe en Dominica. 

Op deze 3 bestemmingen leer je de Caribische cultuur echt kennen en zie je natuurschoon als nooit tevoren. Het zijn een paar van de mooiste stukjes die de Cariben te bieden hebben. Dat vinden wij tenminste, en jij bent vast ook binnen een mum van tijd fan!

Hoe lang is het vliegen naar de Caribische eilanden?

Vliegtijd Caribische eilanden

De Caribische eilanden liggen behoorlijk ver uit elkaar. De vliegtijd vanuit Nederland is dan ook afhankelijk van je eindbestemming.

Zo vlieg je vanuit Amsterdam naar Barbados in zo’n 9 uur. Naar Pointe-à-Pitre, de hoofdstad van Guadeloupe is het 13 uur vliegen. Je maakt met deze vlucht ook altijd een tussenlanding. Waar is afhankelijk van de maatschappij. 

Naar Dominica zou een vlucht vanuit Amsterdam al snel zo’n 20 uur duren. Daarom bieden wij Dominica altijd alleen aan als eilandhop in combinatie met één van de andere eilanden. Een eilandhop is slechts een half uur vanaf Guadeloupe tot een uur vliegen vanaf Barbados.

 

Heb je een visum nodig voor de Caribische eilanden?

Visum

Voor een reis naar Barbados, Guadeloupe of Dominica heb je geen visum nodig. Wel moet je in het bezit zijn van een geldig paspoort (geen ID-kaart!) met een geldigheid van minstens 6 maanden bij inreis.

Wat is de beste reistijd?

Beste reistijd
Het klimaat is het hele jaar door mild en de temperatuur zakt niet onder de 20 graden. Van december tot en met mei is de beste reistijd voor de Cariben.

Van december tot mei is het “hoogseizoen”. Het is er drukker dan de rest van het jaar, maar het stelt niets voor in vergelijking met andere vakantiebestemmingen. In deze periode heb je ook de kans om walvissen te spotten.

Hoe betaal je op de eilanden?

Munteenheden

De munteenheid op Barbados is de Barbados dollar. Ook kun je er met Amerikaanse dollars betalen. Op Dominica betaal je met de Oost-Caribische dollar. Op Guadeloupe kun je gewoon met de Euro betalen. Dit komt doordat Guadeloupe een overzees departement van Frankrijk is.

Prijzen op de eilanden liggen een stuk lager dan in Nederland. Vooral wanneer je lokaal eet kun je voor een zacht prijsje een feestmaal op tafel zetten. Houd er rekening mee dat er een prijsverschil is tussen toeristische gebieden en minder toeristische gebieden.

Welke taal spreken ze op de Caribische eilanden?

De officiële taal verschilt per bestemming. Door haar koloniale verleden vind je een mengelmoes aan talen op de Caribische eilanden. De meest voorkomende talen op zijn: Spaans, Frans, Engels, Nederlands en Papiaments.

Op Dominica en Barbados wordt er voornamelijk in het Engels gesproken, al spreken ze op Barbados ook Bajan. Ook wel bekend als Barbadian Engels. Dit is een Creoolse taal die is gebaseerd op het Engels.

Op Guadeloupe is de officiële taal Frans. Er wordt ook veel Creools-Frans gesproken.

Heb je nog vragen? Of kom je er niet helemaal uit?

Wij helpen je graag verder. Bel ons of stuur ons een bericht via WhatsApp en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je verder op weg te helpen.

Ruth

Ik gebruik mijn kennis graag om jouw reis onvergetelijk te maken

Join de Voja community nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven en deel uitmaken van onze community? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

To top