Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Kaapverdië | Het weer & beste reistijd in juli

Vier de zomer

Kaapverdië | Het weer & beste reistijd in juli

Het weer in Kaapverdië in juli

  • Gemiddelde temperatuur in juli: 29°C
  • Aantal uren zon per dag in juli: 8 uur
  • Gemiddelde zeetemperatuur in juli: 26°C
  • Dagen met regen in juli: 3
Kaapverdië juli

Het weer in juli op de Kaapverdische eilanden is uitstekend. Juli is een zonnige maand met warme tot hete temperaturen. Hoewel Kaapverdië bijna geen neerslag kent (behalve in de bergen waar microklimaten zijn en wolken tegen de hellingen condenseren) kan er heel soms een bui vallen in juli. De periode waarin er wel eens wat valt loopt van juni tot oktober.

De maanden juni tot en met december zijn ook het beste voor duikers: dan is de beste zichtbaarheid onderwater. Lees meer over duiken in Kaapverdië.

Kaapverdië is in juli ook uitstekend geschikt voor wandelen door de valleien en bergen.

Van juni tot en met oktober kan je ook schildpadden hun eitjes zien begraven op het strand. Deze eitjes komen halverwege augustus tot en met november uit en dan kruipen de babyschildpadden richting zee.

In de avonduren kan het wat koeler worden en kan je een vestje of trui gebruiken.

Weergave van de gemiddelde weercondities in Kaapverdië: 

MaandJanFebMrtAprilMeiJuniJuliAugSepOktNovDec
Gemiddelde temperatuur262525262727292930292827
Uren zonneschijn889101010876888
Regendagen000000346410

Feestdagen en festivals in juli

Juli
Tabanca (Santiago, in de hoofdstad Praia)
Juni en juli zijn de maanden dat Tabanca-festiviteiten plaatsvinden. Dit zijn een religieus getinte vieringen waarin allerlei heiligen worden gevierd en dat gaat vooral met plezier, veel muziek, eten en drinken. Deze vieringen worden Tabanca genoemd. Groepen afkomstig van verschillende eilanden komen samen in de hoofdstad Praia. Dit zijn kleurige optochten die worden geleid door de “koning” en “koningin” en worden aangekleed met muziek van hoornschelpen en trommels. De “dochters van de Heilige” zijn beeldschone eilandvrouwen die hun heupen wiegen op het ritme van de muziek.

5 juli
Onafhankelijkheidsdag
Na een lange strijd werd Kaapverdië op 5 juli 1975 onafhankelijk van Portugal. Elke 5 juli wordt deze historische dag gevierd.

25 juli
São Lourenço (Santiago)
Dit is een lokaal heiligenfeest in Santiago, in de plaatjes Santa Cruz and Pedra Badejo op Santiago. Op andere eilanden wordt dit ook gevierd, maar dan vaak op andere dagen en soms in andere maanden.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties