Menu
Contact

Het weer in Kaapverdië in augustus

Het weer in Kaapverdië in augustus
Kans op baby schildpadden

Het weer in Kaapverdië in augustus

  • Gemiddelde temperatuur in augustus: 28°C
  • Aantal uren zon per dag in augustus: 6 uur
  • Gemiddelde zeetemperatuur in augustus: 27°C
  • Dagen met regen in augustus: 3

Het weer is in de maand augustus in Kaapverdië uitstekend. Augustus is een zonnige maand met warme tot hete temperaturen. Het is samen met september en oktober de warmste maand van het jaar. Goed voor een strandvakantie. Hoewel Kaapverdië bijna geen neerslag kent (behalve in de bergen waar microklimaten zijn en wolken tegen de hellingen condenseren) kan er heel soms een bui vallen in augustus. De periode waarin er wel eens wat regen valt loopt van juni tot oktober.

De maanden juni tot en met december zijn ook het beste voor een duikvakantie: dan is er onderwater de beste zichtbaarheid.

Kaapverdië is in augustus ook uitstekend geschikt voor wandelen door de valleien en bergen.

Van juni tot en met oktober kan je ook schildpadden hun eitjes zien begraven op het strand. Deze eitjes komen halverwege augustus tot en met november uit en dan kruipen de babyschildpadden richting zee.

Vergeet niet om een vestje of trui in te pakken, want in de avonduren kan het wat koeler worden.

Feestdagen en festivals in Kaapverdië in augustus

Tijdens een heel weekend met volle maan in augustus
Festival de Baía das Gatas (São Vicente)
Festival de Baía das Gatas is één van de grootste openluchtfestivals van heel Kaapverdië en zelfs West-Afrika. Het wordt ook wel het Woodstock van Afrika genoemd. Het heeft een bijzondere en ongedwongen sfeer. Tienduizenden mensen komen dan samen op een strand in de prachtige baai vlakbij het kleine vissersdorpje Baía das Gates. Artiesten en DJ’s treden op, er zijn paardenraces, watersport, dans en elk jaar wordt Miss Baía verkozen. Dit festival is een van de culturele hoogtepunten en mag je niet missen als je in augustus op vakantie naar Kaapverdië gaat.

15 augustus
Nossa Sra. De Piedade (Maria Tenhemelopneming – Maria Hemelvaart)
Jaarlijks op 15 augustus viert de Katholieke Kerk het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Ookwel Maria Hemelvaart of Onze Lieve Vrouwe Hemelvaart. In Kaapverdië vieren ze dit ook en is het een nationale feestdag. Op de verschillende eilanden zijn er verschillende manieren hoe het gevierd wordt. Op Sal zijn er bijvoorbeeld grote optochten, zwemwedstrijden en muziekoptredens op het strand.

Het eerste weekend van augustus
São Nicolau: Muziekfestival in Tarrafal
Het plaatsje Tarrafal op São Nicolau (niet te verwarren met Tarrafal op Santiago) is er een klein muziekfestival in het eerste weekend van augustus.

10 augustus
São Lourenço (Fogo)
Dit is een lokaal heiligenfeest in Fogo. Op andere eilanden wordt dit ook gevierd, maar dan vaak op andere dagen en soms in andere maanden.

Alle rondreizen

3 weken ultiem Kaapverdië

22 dagen
5 eilanden: Santiago Fogo São Vicente Santo Antão Sal
vanaf € 2110 p.p.

Strand, cultuur en indrukwekkende bergen

15 dagen
3 eilanden: Sal São Vicente Santo Antão
vanaf € 1345 p.p.

Santiago & Fogo

15 dagen
2 eilanden: Santiago Fogo
vanaf € 1380 p.p.

Strand & authentiek Afrika

8 dagen
2 eilanden: Sal Santiago
vanaf € 995 p.p.