Kaapverdië
Kaapverdië

Beste reistijd Kaapverdië

beste reistijd kaapverdie
Wanneer kun je het beste op vakantie naar Kaapverdië?

De beste reistijd voor Kaapverdië 

Wil je naar Kaapverdië op vakantie? De beste reistijd voor Kaapverdië is tussen oktober en juni, omdat het van juli tot en met september regenseizoen is. 

Welke maand wil je gaan? 

Hoewel het altijd warm en meestal droog is, verschillen de maanden toch nog een beetje van elkaar qua weer. Daarom hebben wij de beste reistijd voor Kaapverdië per maand uitgesplitst:

Klimaat in Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden kennen een tropisch warm klimaat het hele jaar door. Op de bergachtige eilanden heersen microklimaten die invloed hebben op het landschap en de weersomstandigheden. De temperaturen kunnen hier enkele graden lager liggen dan op de vlakke woestijneilanden. De temperatuur van het zeewater zakt niet onder 22 graden. Lees er meer over op de pagina 'klimaat in Kaapverdië'.

Weer in Kaapverdië

De temperaturen in Kaapverdië zijn tropisch en zakken nooit onder 23 graden overdag. In de wintermaanden staat er bijna altijd een constant wind over de eilanden en in de zomer gaat de wind volledig liggen. De regen valt gemiddeld 6 a 18 dagen per jaar, afhankelijk van het eiland. Lees er meer over op de pagina 'weer in Kaapverdië'.

Rondreizen door ons samengesteld