Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Reizen met positieve impact

Wat is de beste reistijd voor Kaapverdie?

Wanneer kun je het beste op vakantie naar Kaapverdië?

Wat is de beste reistijd voor Kaapverdie?

De beste reistijd voor Kaapverdië 

Voordat je vertrekt naar Kaapverdië is het handig meer te lezen over de beste periode om te vertrekken. Wat is nu de beste reistijd voor Kaapverdië? Kaapverdië heeft een gunstig klimaat het hele jaar door. De wintermaanden zijn uiterst geschikt als winterzon bestemming met dagtemperaturen rond de 25 graden. De wind waait het felst van november tot april. Het regenseizoen (met gemiddeld 6 tot 18 dagen regendagen) loopt van juli tot september. 

beste reistijd Kaapverdië

Welke maand wil je gaan? 

Hoewel het altijd warm en meestal droog is, verschillen de maanden toch nog een beetje van elkaar qua weer. Daarom hebben wij het weer en de beste reistijd voor Kaapverdië per maand uitgesplitst:

Klimaat in Kaapverdië

De Kaapverdische eilanden kennen een tropisch warm klimaat het hele jaar door. Op de bergachtige eilanden heersen microklimaten die invloed hebben op het landschap en de weersomstandigheden. De temperaturen kunnen hier enkele graden lager liggen dan op de vlakke woestijneilanden. De temperatuur van het zeewater zakt niet onder 22 graden. Lees er meer over op de pagina ‘klimaat in Kaapverdië’.

Weer in Kaapverdië

De temperaturen in Kaapverdië zijn tropisch en zakken nooit onder 23 graden overdag. In de wintermaanden staat er bijna altijd een constant wind over de eilanden en in de zomer gaat de wind volledig liggen. De regen valt gemiddeld 6 a 18 dagen per jaar, afhankelijk van het eiland. Lees er meer over op de pagina ‘weer in Kaapverdië’.

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties