Wandelen Kaapverdië

Wandelen Kaapverdië

Beste Kaapverdische eilanden om te wandelen

De vier beste eilanden om te wandelen in Kaapverdie zijn: Santo Antão – het exotische eiland, São Nicolau -het eiland van marslandschappen en bossen, Fogo – het vulkaaneiland en Santiago – het veelzijdige eiland. Op geen van deze eilanden zijn overigens de wandelroutes aangegeven, behalve op de Monto Gordo op São Nicolau.

Hoe is het wandelen in Kaapverdië?

Kaapverdië is een fantastisch land om te wandelen. De wandeleilanden nog verschoond van toerisme. En de eilanden die zich hier voor lenen zijn ongerept met een warm maar niet heet klimaat. Tenslotte de landschappen, die zijn adembenemend en je ontmoet ook lokale mensen,  terwijl je wandelt tussen de kleine dorpjes, kerkjes en rum stokerijen. Je kunt verblijven in verschillende kleine Bed & Breakfasts of casa’s.

Wandelen in de omgeving

Bij sommige accommodaties kun je fantastisch wandelen in de omgeving. Bij andere in het geheel niet. Op Santo Antão kun je bijvoorbeeld als je in de bergen zit, makkelijk een alluguer nemen. Dit is een lokaal busje waarmee je jezelf ergens kunt laten afzetten voor een wandeling. Op Santiago kun je soms wel mooi wandelen in de omgeving, maar is een Alluguer niet mogelijk, daar zijn geen alluguers in de hooglanden.

Doorlopende trekking in Kaapverdië

Bij een doorlopende trekking wandel je van accommodatie naar accommodatie, terwijl je spullen gebracht worden. Het is de meest avontuurlijke manier om in Kaapverdië te wandelen. Je bent vrij in de natuur met alleen een rugzak op je rug. Je krijgt ook lunchpakketjes mee van de lokale accommodaties en ’s avonds staat het eten klaar bij de accommodatie waar je aankomt. Een doorlopende trekking betekent vrijheid op reis, maar logistieke voorbereiding voor de accommodaties. Boek dit dus vooraf.

Goed om te weten

De medische voorzieningen in Kaapverdie zijn goed, maar op sommige van de wandelroutes kunnen geen auto’s komen. Neem daarom een mobiele telefoon en lokaal nummer mee en voldoende drinkwater. Voor als je bijvoorbeeld misstapt en je enkel verzwikt. Onderzoek ook goed voor je op reis gaat en zorg dat de accommodaties geboekt zijn voordat je komt. De casa’s en B&B’s zijn kleinschalig en er zijn er niet zo veel. Het is zonde als je aankomt en voor een lege deur komt te staan. Op Santo Antão vinden sommige mensen wandelstokken wel prettig. Wandelschoenen zijn ook handig, want soms is het terrein ruig. En op São Nicolau, houd er rekening mee dat er heel weinig mensen op het eiland leven, dus zorg dat mensen weten waar je bent. Als je ergens in de problemen komt, zou het kunnen dat er dagenlang niemand langs komt.

Eilandhoppen naar Kaapverdië?

Stel je eigen reis samen of bekijk alle mogelijkheden.