Kaapverdië
Kaapverdië

Vissen en big game fishing in Kaapverdië

vissen Kaapverdië
Een oceaan vol mogelijkheden

De zee en Kaapverdië zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op elk eiland is de visvangst dan ook een belangrijk onderdeel van het menu en de economie. Omdat Kaapverdië midden in de Atlantische oceaan ligt is het de perfecte plek om op ‘big game’ te vissen. Wil jij graag de zee op en het gevecht aangaan met een grote vis? Het kan op Kaapverdië.

Big game

De grotere vissoorten in de oceaan vallen in de categorie big game. Rondom Kaapverdië zijn dat onder andere de tonijn, wahoo, zwaardvis en de marlijn. Die laatste komt nergens op de wereld zoveel voor als in de zeeën rond Kaapverdië. Het record van de grootste marlijn komt uit 2006. Toen werd een marlijn van ruim 500 kilo gevangen rond São Vicente.

Rond alle Kaapverdische eilanden zit veel vis. Toch zijn er voor de big game-vissers wel een aantal hotspots. Rond de eilanden São Nicolau, São Vicente, Santo Antão en Maio maak je volgende kenners de meeste kans op big game. De blauwe marlijn is veel te vinden in het zeekanaal tussen São Vicente en Santo Antão. Maar ook vlakbij het eiland Sal komt de marlijn veel voor.

Beste periode

Vissen in de zeeën van Kaapverdie kan het hele jaar door. In januari en februari staat er de meeste wind, maar de rest van het jaar zijn de condities op zee top. Per vis verschilt de periode waarop deze in grote getallen rondzwemt. We zetten per vis de beste maanden op een rijtje:

  • Blauwe marlijn: is het hele jaar aanwezig. De beste periode is van half maart tot juli.
  • Geelvin tonijn: van maart tot december maak je het meeste kans.
  • Wahoo: is het hele jaar aanwezig. De meeste kans maak je tussen december en mei.
  • Zeilvis: de beste periode is van juni tot september.
  • Dorade: van juni tot september is je kans groot om een dorade te vangen.

Ga zelf de zee op

Wil jij ook het gevecht aangaan met een big game? Dat kan! Vanaf verschillende eilanden worden er excursies georganiseerd om een (halve) dag de zee op te gaan. Wie weet slaag jij er wel in om een marlijn of wahoo binnen te halen. Informeer op de haven en verdiep je in de mogelijkheden. Een privé-excursie kan vrij duur worden als je alleen gaat. Het meest voordelig is het om met een paar vissers samen een excursie te boeken.

Rondreizen door ons samengesteld