Kaapverdië
Kaapverdië

Snorkelen in Kaapverdië

Snorkelen Kaapverdië
Ontdek de onderwaterwereld

Spring van de boot af en duik in de zee rondom Kaapverdie om te snorkelen. De wateren zitten vol met tropische vissen, inktvissen, schildpadden en koraalriffen. Kaapverdië is een fijne plek om te snorkelen, het water is redelijk rustig en onderwater valt er veel te ontdekken. Ga snorkelen tijdens je vakantie en zie met eigen ogen dat niet alleen het land, maar ook de zee van Kaapverdië prachtig is.

Snorkelen rond de eilanden

De snorkelomstandigheden verschillen per eiland. Stap bijvoorbeeld op Sal direct vanaf het zandstrand het water in om te snorkelen. Of kies voor een snorkeltrip en ga met een boot de zee op. Spring het water in en zwem naar onderwatergrotten en het koraal. Ga je snorkelen rondom het eiland Sal? Dan kom je naast tropische vissen misschien ook wel een schildpad tegen.

Ook rondom de eilanden Boa Vista, Santiago, São Vicente heb je prachtige plekken rondom de eilanden om het water in te gaan en te snorkelen. Het water rondom Kaapverdië is rijk gevuld. Ga je met een excursie mee? Dan brengt de gids je natuurlijk naar de mooiste plekken.

Voordeel van snorkelen

Het voordeel van snorkelen ten opzichte van duiken is de garantie in zichtbaarheid. Die garantie wordt bij snorkelen sneller gegeven, omdat je met snorkelen redelijk aan de oppervlakte blijft. Je hebt dus minder last van bijvoorbeeld zand dat door slecht weer omhoog is gekomen. Mooi meegenomen!

Beginners

Ben jij benieuwd hoe het leven rondom Kaapverdië er onderwater uitziet, maar heb je nog geen ervaring met snorkelen? Geen probleem! Zolang je kan zwemmen, kun je ook snorkelen. Ga mee met een excursie en krijg uitleg van professionele gidsen. Zij vertellen je hoe je het snorkelmasker opzet en hoe je je met je flippers door het water beweegt.

De zon schijnt bijna altijd in Kaapverdië, de zee is prachtig azuurblauw. Snorkelen is dé activiteit voor in het water tijdens jouw verblijf op de eilanden.

Rondreizen door ons samengesteld