Snorkelen Kaapverdië

Snorkelen Kaapverdië

Snorkelen in Kaapverdië

Op de meeste Kaapverdische eilanden kun je goed snorkelen. Het water is rustig en rijk aan koraalriffen, visjes, schildpadden, inktvissen en heel veel meer. Maar waar kun je goed snorkelen? En hoe kom je op de mooiste plek? Dat lees je hier.

Snorkelen op Sal en Boa Vista

Snorkelen op Sal verschilt sterk per locatie. Sal heeft zandstranden en daar zie je direct vanaf het strand -afhankelijk van de plek- vooral visjes, af en toe een verdwaalde schildpad, maar niet veel meer. Het mooistee snorkelen is vooral in onderwater grotten en boven rotsen of koraal. Het kan daarom de moeite zijn om een snorkeltrip te doen met een boot die je hier naartoe brengt. Op Boa Vista geldt hetzelfde. Ook hier is het zand vanaf het strand en kun je het beste met de boot op pad. Enige uitzondering is de baai van Sal Rei. Je kunt daar wat makkelijker naar de rotsen toezwemmen waar wel wat te zien is. Die baai is niet erg diep en je kunt er staan, dus je kunt wat verder van de kant zwemmen.

Snorkelen op Santiago en Sao Vicente

De enige plek op Santiago die wij kennen waar je kunt snorkelen is Tarrafal in het noorden. Dit is een mooie en beschermde baai waar je goed kunt snorkelen. Je kunt ook mee met een van de kleine bootjes in de haven. Rosie op het strand kan je daarbij helpen.

Snorkelen op Sao Vicente

Op São Vicente kun je op veel plekken snorkelen. In Baia das Gata nabij het strand van Sao Pedro en in de vele baaitjes rondom het eiland. Voor de meeste spots

Eilandhoppen naar Kaapverdië?

Stel je eigen reis samen of bekijk alle mogelijkheden.