Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Eilandtour Sao Vicente

Eilandtour met lokale lunch

Prijs: €60 p.p.

Tijdens deze volledige dagtrip leer je São Vicente door de ogen van een local kennen. Onze lokale gidsen nemen je mee naar de plekken die de ziel van het eiland vormen. De gidsen wonen op het eiland en kunnen je daarom heel wat meer vertellen over het leven in Kaapverdië en wat “Morabeza” en “Sodade” nou precies betekenen. Ze vertellen je leuke weetjes over de Kaapverdische cultuur, hun eigen levensverhalen en de geschiedenis van het land. Kaapverdianen zijn een open bevolking, die fier zijn op hun land en dat graag delen met de reizigers. Voel je daarom vrij om naar hartenlust vragen te stellen! Met de inkomsten die de gidsen halen uit de tours onderhouden ze hun gezin of betalen ze hun studies.  

De tour laat de levendige stad Mindelo achter zich en neemt je mee naar de belangrijkste highlights van het eiland. De wegen slingeren door de ruwe maanlandschappen over heuveltoppen en langs uitgedoofde vulkanen. Je bereikt de hoogste berg op 744 meter met een weids uitzicht op Mindelo en het nabijgelegen groene eiland Santo Antao. Bovenop de berg groeien kruiden die Michael, een Kaapverdische man verwerkt tot thee en likeur. Deze lokale specialiteiten kan je ook proeven tijdens de tour! Je bezoekt meerdere kleurrijke vissersdorpjes waar je een blik werpt op het dagelijkse leven op straat. De lunch is voorzien in een restaurant vlakbij de strandbaai in het dorpje Bahia das Gatas. Na de lunch is er vrije tijd voorzien om te zwemmen of te relaxen aan de waterkant. Alvorens terug te keren naar Mindelo rijd je langs de kustlijn van Praia Grande met prachtige uitzichten op de blauwe oceaan.

Programma:

10:00Kanonnen Joao Ribeiro
10:30Monte Verde met degustatie
11:15Vissersdorp Salamansa
12:15Lunch en vrije tijd in Bahia das Gatas
14:30Zandduinen bij Praia Grande
15:00Vissersdorp Calhau
15:30Fotostop landbouwvallei
16:00Aankomst Mindelo

Inbegrepen bij de eilandtour:

  • Lunch met dessert, koffie en een drankje
  • Thee en likeur inbegrepen
  • Inclusief Engelsprekende gids
  • Inclusief kleinschalig vervoer
Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties