Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Dagexcursie Santo Antao

Dagexcursie Santo Antão

Prijs: €69 p.p.

Santo Antão ligt nog geen uurtje varen van São Vicente, maar voelt alsof je in een compleet ander
land bent. Het eiland wordt door de lokale bevolking ook wel eens “Ilha das Montanhas” genoemd.
Dit betekent “het eiland van de bergen”. Dit tropische eiland ligt aan het aan het einde van de
wereld en biedt diepe tropische valleien, waanzinnige panorama’s en piepkleine dorpjes die lijken
te hangen in de bergen. De mensen die er geweest zijn noemen het vaak het mooiste eiland van de
archipel.

Programma:

08:00 t/m 12:00De haven naar de bergen.
Tijdens deze dag wordt je getrakteerd op de mooiste uitzichten van Kaapverdië. Je rijdt over onmogelijke bergpassen en duikt diep in de valleien. Vanuit de haven in Porto Novo kruip je direct de bergen in om langs de Cova-vulkaankrater te gaan, die inmiddels uitgedoofd is en waar een paar boeren nu landbouwveld in hebben aangelegd. Vervolgens ga je naar de canyons van Cha de Mato, waar menig National Geographic-fotograaf zijn best heeft gedaan om deze schoonheid vast te leggen op de gevoelige plaat. De volgende stop is bij Delgadinho waar je twee valleien kunt zien (Ribeira Grande en Ribeira da Torre).Een van de hoogtepunten van de trip is de bergweg genaamd “Estarda de Corda”. De 34 km lange weg die de noord- en zuidkust met elkaar verbindt, is in de jaren ‘60 aangelegd. Het heeft meer dan 13 jaar gekost om deze weg te bouwen.
12:00 t/m 13:00Lunch.
Daarna bezoek je de stad Ribeira Grande met zijn koloniale architectuur die vroeger de economische en culturele hoofdstad van het eiland was. Vanaf daar leidt de weg ons naar het kleine visserplaatsje Ponta do Sol met zijn oude gebouwen. Hier stop je voor een Kaapverdiaanse lunch.
13:00 t/m 15:00Ribeira Grande en de Paul vallei
Na de lunch ga je via de fraaie kustweg naar de Pául-vallei – de toegangspoort naar de groenste vallei van heel de Kaapverdische archipel. Je rijdt hier tussen de suikerrietvelden waar de locals Grogue van maken (de rum waar de piraten vroeger verzot op waren) en verschillende fruitboomplantages, waaronder papaya, bananen en mango. Voordat je terugkeert naar de haven ga je via de nieuw aangelegde kustweg naar de distilleerderij en kun je de beroemde lokale grogue-rum ook zelf even proeven.

Inbegrepen in de dagexcursie:

  • Kleinschalig privé vervoer (max 8 personen)
  • Lunch en drankje
  • Vervoer
  • Engels sprekende chauffeur
Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties