Kaapverdië
Kaapverdië

Kitesurfen in Kaapverdië

Kitesurfen Kaapverdië
Helder blauw water en (bijna) altijd wind

Wist je dat je op Kaapverdie (bijna) altijd windgarantie hebt en het daardoor een perfecte plek is voor beginnende én gevorderde kitesurfers?

Kitesurfen kan op veel Kaapverdische eilanden. Zo zie je op de eilanden Santa Antão, Boa Vista en sinds kort ook São Vicente regelmatig kitesurfers op het water. Maar de meest populaire kiteplek is Sal. Hier is zelfs een strand dat ‘Kitebeach’ heet. Wat wil je nog meer? Aan dit stuk strand vind je de meeste kitescholen en ontmoet je zonder twijfel een heleboel andere kitefanaten. Misschien spot je zelfs Mitu Monteiro, de bekendste Kaapverdiaanse kitesurfer. Hij heeft hier zijn eigen kiteschool en winkel.

Klimaat

Het klimaat op Kaapverdië is uitstekend, met een zon die vrijwel elke dag schijnt. Het kitesurf seizoen loopt van november tot april. Dan zijn de windomstandigheden op zijn best. Het weer is meestal rond de 25 graden en de watertemperatuur is in de winter tussen de 21 en 24 graden Celsius. Combineer dat met een azuurblauwe zee en je hebt een heerlijke plek om een week lang dagelijks op je kiteboard te staan.

Niveau

Kaapverdië is een plek voor zowel beginnende en gevorderde kitesurfers. Dat maakt het populair bij kitesurfers die graag verschillende kitebestemmingen op de wereld willen proberen. Er zijn op de meeste eilanden ook meerdere afgelegen strandjes waar soms helemaal niemand anders op het water is.

Ons advies: Ga nooit helemaal alleen het water op, maar neem altijd een buddy mee. Of je nou in Nederland bent of in Kaapverdië, kitesurfen is het meest veilig als er nog iemand bij je is.

Onder kitesurfers wordt Kaapverdië als kitebestemming steeds populairder en wij begrijpen wel waarom! De zon, de wind en de zee vormen drie ingrediënten voor een heerlijk avontuur op het water.

Rondreizen door ons samengesteld