Kleinschalig en authentiek
Geweldige reiservaring
Individuele reizen voor jouw gezelschap
Reizen met positieve impact

Fogo Vulkaan Experience

Vulkaan experience

Prijs: €250 p.p.

Deze vulkaan experience is zonder overdrijven een waanzinnige en onvergetelijke ervaring. Vanuit Sao Felipe ga je op avontuur en laat je de bewoonde wereld achter je terwijl je met een terreinwagen naar de vulkaan rijdt. Terwijl het landschap verandert, wordt de invloed van de vulkaan steeds voelbaarder en het landschap dramatischer. Via een slingerende asfaltweg stijg je tot circa 2,2 kilometer hoogte alwaar je het nationaal park binnen rijdt. 

Naar de voet van de vulkaan

Je rijdt verder door en over de lava en verblijft aan de voet van de vulkaan, waar de warmte nog uit de grond komt. Het is hier 15 graden koeler dan op zeeniveau en de geologische vloerverwarming in de accommodatie zorgt voor een aangename temperatuur. Na het avondeten kun je lekker naar de sterren kijken en drankjes doen, of op tijd naar bed. De volgende dag kun je met een gids op pad.

De vulkaan beklimmen

Als je fit en gezond bent kun je de volgende morgen de top van de vulkaan beklimmen met de gids (800 meter hoogteverschil). Minder intensief maar ook indrukwekkend is het dorp verkennen dat door lava is verslonden en al deels is weder opgebouwd. De laatste dag kun je de wijngaarden en de wijnmakerij bezoeken. De derde dag rijd je terug richting de bewoonde wereld naar Sao Felipe.

Programma:

Dag 1 – 17:00 t/m 19:00Aankomst op Fogo en rit naar de vulkaan
Je komt in de middag aan op Fogo en rijdt de huurauto naar de voet van de vulkaan. Hier staat het diner (inbegrepen) voor jullie klaar en kun je uitrusten.
Dag 2 – 06:00 t/m 15:00Beklimming vulkaan of dorp excursie
Je gids staat klaar om je mee de vulkaan op te nemen. Als je het liever iets rustiger aan doet, kun je een tocht maken naar het verwoeste dorp.
Dag 3 – 09:00 t/m 13:00Bezoek de wijnboeren
Ga met de 4 x 4 jeep op stap en bekijk hoe de wijnboeren druiven verbouwen op de zwartgeblakerde flanken van de vulkaan.
Dag 3 – 19:00 t/m 22:00Avondeten en sterrenwacht
Geniet van het diner op locatie (excellent) en de sterren en de maan in de krater. Doordat er geen lichtvervuiling is, heb je vrijwel altijd uitzicht op de melkweg.

Ons laatste bezoek aan Fogo

“De maan komt op achter de vulkaan. Een wit licht schijnt op de bergwanden om de krater heen. De hemel is hier zo helder dat de sterren fonkelen, zelfs tot vlakbij de maan. In zwart wit zijn de puntdaken van het dorp zichtbaar. De weg is belegd met kleine klinkers en slingert over de gestolde lava langs de huisjes. Af en toe voel ik een warme windvlaag, verwarmd door de machtige vulkaan fogo.”

Inbegrepen bij de Fogo Experience:

  • 2 dagen Renault Duster Terreinwagen of vergelijkbaar
  • 2 overnachtingen op een unieke locatie aan de voet van een vulkaan
  • 2 x diner inclusief dessert
  • 2 x goed ontbijt
  • 1 x ingepakte lunch voor de bergbeklimming
  • Een gecertificeerde gids voor de bergbeklimming of rondleiding in het dorp.
  • Kaart van Fogo

Op basis van beschikbaarheid: er is beperkt plek, dus boek vroeg om verzekerd te zijn van jouw plek.

Benieuwd hoe zo’n bezoek aan de Fogo vulkaan eruitziet?

Voja Travel - de Kaapverdië expert

Voja Travel Kaapverdië regelt jouw reis tot in de puntjes. Je kunt een van onze individuele rondreizen kiezen of jouw droomreis op maat samenstellen met onze reisadviseurs.

Boek veilig en met garanties