Kaapverdië
Kaapverdië

Duiken in Kaapverdië

Duiken Kaapverdië
Ontdek de onderwaterwereld

Trek je wetsuit maar aan, want als jij gaat duiken in Kaapverdië krijg je de kans om een enorme diversiteit aan onderwaterleven te spotten. Kaapverdië ligt midden in de Atlantische oceaan en is daardoor een plek waar heel veel dieren uit de zee langskomen op doortocht of waar ze altijd rondzwemmen.

Duiken in Kaapverdië kan vanaf elk (bewoond) eiland. De vissen rondom Sal vind je ook rondom Santa Antão  of Sao Vicente, daar zit bijna geen verschil tussen. Zo hoef je niet rond het ene eiland te duiken om een barracuda te zien en rond een ander eiland voor schildpadden. Wel zo prettig! Enige nadeel is dat het voor de gidsen moeilijk te zeggen is waar je met garantie bepaalde vissen gaat zien. Dus duik in het water en met een beetje geluk aan je zijde, zie je prachtig onderwaterleven aan je voorbij komen.

Dit zwemt er

Heel leuk natuurlijk dat er zoveel onderwaterleven is, maar wat kan je tijdens een duik allemaal tegenkomen? Veel! Denk aan walvissen, walvishaaien, tonijn, zwaardvissen, barracuda’s, dolfijnen, reuzenmanta’s en een flinke selectie haaien. En wat denk je van schildpadden? Want als je in het goede seizoen gaat, heb je kans om ’s avonds schildpadden te zien die hun eitjes op verschillende stranden begraven.

Duikscholen

Ben je al een ervaren duiker of ben je beginnend en wil je je PADI duikbrevet halen? Voor alle niveaus zit je op Kaapverdie goed. Er zijn verschillende professionele duikscholen met ervaren duikinstructeurs die jou bijstaan met de beste apparatuur. Doe ervaring op in de zeeën rondom de eilanden en spot vissen die je nergens anders ziet!

Duiken rondom Kaapverdië geeft je de kans om de meeste bijzondere dieren in het wild te zien. Houd je ogen open en kijk zoveel mogelijk om je heen. Voor je het weet kijk jij gefascineerd naar zee-egels op de bodem, terwijl er boven je een barracuda langs schiet.

Rondreizen door ons samengesteld