Kaapverdië
Kaapverdië

Activiteiten São Vicente

Activiteiten São Vicente
Wat is er te doen?

Wat kun je doen op São Vicente?

Natuurlijk staat Mindelo centraal bij een bezoek aan São Vicente, maar maar dat wil niet zeggen dat alleen de stad de moeite waard is. Verblijf je een paar dagen op São Vicente, dan zijn een aantal dingen zeker leuk om te doen.

Stadswandeling in Mindelo

Om de stad een beetje te leren kennen bieden we onze gasten altijd een stadswandeling aan, maar je kunt natuurlijk ook prima zelf de stad verkennen. Als je kiest voor de stadswandeling met gids ga je ’s ochtends op pad met een van onze lokale medewerkers. Tijdens de wandeling leer je meer over de geschiedenis en cultuur van Kaapverdië, de bezienswaardigheden in de stad en de leukste plekken om later zelf te bezoeken.

Cultuur snuiven

In en rondom Mindelo kun je zelf nog op pad om wat meer te zien buiten het stadscentrum. Het centrum is klein en overzichtelijk en je kunt veel lopend doen, maar ook overal voor $ 150,- CVE (€1,50) per rit met een taxi naartoe rijden. Wil je wat flexibeler en sneller zijn, dan kun ook een fiets of scooter huren en daarmee op pad gaan. Zo kun je naar de oude verdedigingswerken rijden en de omgeving buiten de stad verkennen om te zien hoe de mensen daar leven. Je kunt ook een bike tour boeken, al dan niet in combinatie met het bekijken van de stad vanaf het water door te Suppen (stand up paddling).

Eilandtour São Vicente

Je kunt op verschillende manieren het eiland verkennen. Met een scooter, een huurauto, een 4×4 (zodat je ook de off-road tracks kunt nemen) of door een eilandtour te boeken. In alle gevallen helpen we je graag op weg en in het laatste geval maak je met een van onze medewerkers een ronde langs de bezienswaardigheden van het eiland. Het hoogtepunt daarbij (letterlijk en figuurlijk) is een bezoek aan de Monte Verde, het hoogste punt van het eiland, met een mooi uitzicht op de verschillende kanten van het eiland en de baai van Mindelo.

Wandelen in São Vicente

São Vicente is niet bepaald een wandeleiland. Voor degene die graag klimmen en niet kunnen wachten tot ze op Santo Antão zijn, is de Monte Verde een leuke klim, waarbij je binnen twee uur naar de top loopt. Verder is er nog een kleine, maar spectaculaire wandeling vanuit Sao Pedro langs de kliffen naar een vuurtoren, maar die is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

Zwemmen in São Vicente

Het stadsstrand van Mindelo (Lagingha) en Baia das Gatas (aan de oostkust) zijn je beste opties om te zwemmen. Mooie stranden met nabij goede voorzieningen. De overige stranden heb je vaak voor jou alleen, maar dat betekent ook dat er geen voorzieningen zijn om iets te eten of te drinken.

Snorkelen en duiken op São Vicente

Bij gebrek aan koraalriffen stelt het snorkelen vanaf de stranden niet veel voor (zoals in het algemeen snorkelen in Kaapverdië beter niet je hoofddoel kan zijn), maar het duiken daarentegen is verrassend goed. Er zijn twee duikscholen actief op São Vicente, waarbij je voor de duiken zelf met een zodiac (rubberen speedboot) naar de duikplekken vaart. De meeste duikplekken liggen naast de rotskust en bieden ook voor snorkelaars een mogelijkheid om toch wat mee te krijgen van de grote diversiteit van het onderwaterleven. Klik op de link als je weer wilt weten over duiken vanaf São Vicente.

Windsurfen & Kitesurfen op São Vicente

Hou je van watersporten, dan hoef je niet naar Sal of Boa Vista om los te gaan. Op São Vicente zit bij Sao Pedro een windsurfshop (open van oktober tot en met april) en bij Salamansa een kitesurfshop (hele jaar open). Kaapverdië staat bekend om de passaatwind die vanaf november tot en met april over de eilanden waait. In die periode komt de wind bijna altijd uit het Noordoosten met een gemiddelde windkracht 5 (20-25 knopen). Tel daar een buitenlucht temperatuur van zo’n 25 graden bij op en je hebt ideale surfcondities, waarbij de kans op een goede surfwind tijdens je vakantie bijna een zekerheid is.

Zeilen & (big game) vissen op São Vicente

Het is niet voor niets dat zoveel zeilers een tussenstop maken in Kaapverdië. Tijdens de periode van de passaatwind van november tot en met april zijn er veel zeilers te vinden in de haven van Mindelo (en aan de floating bar van de Mindelo Marina). Met de passaatwind kunnen ze de oversteek naar Amerika maken, nadat er eerst genoeg sterke verhalen zijn uitgewisseld. Een bezoekje aan de Marina, een dagje zeilen of (big game) vissen kan dan een leuke activiteit zijn, maar dat laatste kun je beter ver vooraf regelen.

Lokale restaurants met live muziek

’s Avonds kan een bezoek aan de lokale restaurants met live muziek niet ontbreken. Vooral in het weekend leeft Mindelo op. Veel Kaapverdianen voelen het weekend overigens donderdag al aankomen en oefenen dan al wat in de stad. Hier kun je genieten van de verschillende Kaapverdiaanse muziekstijlen die het land rijk is. Weer eens iets anders dan drie Spaanse sombreros met foute snorren aan je tafel.

Rondreizen door ons samengesteld