Menu
Contact

Wat te doen in Kaapverdië?

Wat te doen in Kaapverdië
Alle activiteiten op de Kaapverdische Eilanden

Activiteiten in Kaapverdië

Om een vakantie vol bijzondere ervaringen naar Kaapverdië te beleven, wil je uiteraard weten welke activiteiten er zijn op de Kaapverdische eilanden. Hoewel de zon en zee centraal staan, is er nog veel meer. Om daarachter te komen helpen we je graag op weg, met inspiratie over wat voor allemaal te doen is op de Kaapverdische eilanden.

Snorkelen

Snorkelen in Kaapverdië kan op de meeste eilanden. Het water is rustig en rijk aan koraalriffen, visjes, schildpadden, inktvissen en heel veel meer. Je kunt het beste snorkelen op plekken waar geen strand is maar rotsen.

Duiken

Kaapverdië is een ideale plek om te duiken omdat het in het midden van de Atlantische oceaan ligt. Er zijn diverse: manta rays, haaien (nurse sharks, tiger sharks, black tip sharks, etc.), schildpadden, walvissen, walvishaaien (whale sharks), tonijn, zwaardvissen en barracuda’s. Rondom de Kaapverdische eilanden vind je een grote biodiversiteit in onderwaterleven. Een ideale plek voor een duikvakantie dus. 

Wandelen

Kaapverdië is een mooie bestemming voor een wandelvakantie. Deze eilandgroep bestaat uit verrassende landschappen met ongerepte natuur, uitgestrekte valleien en adembenemende bergpaadjes. Om je op de goede weg te helpen, hebben wij informatie verzameld zodat jij helemaal voorbereid op vakantie gaat. Bekijk hier onze wandelpagina.

Zeilen

Met de boot kom je in Kaapverdië op plekken waar niemand anders kan komen. Van het onbewoonde Santa Luzia, tot de verscholen baaitjes van São Nicolau. Als je gaat zeilen in Kaapverdië, ben je bovendien een van de weinig jachten en kun je wegdromen bij het idee dat je als ontdekkingsreiziger van eiland naar eiland vaart. Dit maakt zeilen in Kaapverdië tot een pure en magische ervaring en zonder twijfel een van de meest bijzondere manieren om een vakantie in Kaapverdië door te brengen.

Wandelreizen

Wandelvakantie door de Mooiste Valleien

11 dagen
3 eilanden: Sal São Vicente Santo Antão
vanaf € 1555 p.p.

Wandelvakantie nationaal park Fogo en Santiago

15 dagen
2 eilanden: Fogo Santiago
vanaf € 2140 p.p.

Wandelvakantie puur natuur

15 dagen
3 eilanden: Sal São Nicolau Santiago
vanaf € 1455 p.p.